Η ΕΣΗΕΜ-Θ καταγγέλλει τη στοχοποίηση δημοσιογράφων από αστυνομικούς

13 Μαρτίου 2024

Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες και τα διαβήματα της ΕΣΗΕΜ-Θ, δημοσιογράφοι δέχθηκαν για μία ακόμη φορά, επίθεση από αστυνομικούς, την ώρα που κάλυπταν τις κινητοποιήσεις της πανελλαδικής απεργίας της 28ης Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, και μολονότι δήλωναν τη δημοσιογραφική τους ιδιότητα.

Πέρα όμως από την παρεμπόδιση του δημοσιογραφικού έργου στο πεδίο του ρεπορτάζ, το μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ Χρήστος Αβραμίδης στοχοποιήθηκε ονομαστικά από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, που με ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους αποδοκιμάζουν όσα έγραψε σχετικά με τις πρακτικές που ακολούθησαν αστυνομικοί τη συγκεκριμένη ημέρα και αναφέρονται σε πιθανότητα αγωγής εις βάρος του.

Η στοχοποίηση δημοσιογράφων, και μάλιστα από όργανα της Πολιτείας που έχουν υποχρέωση να τους διευκολύνουν στο έργο τους, είναι πρακτική που εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο τους εργαζόμενους στην ενημέρωση.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ ζητάει να ανακληθεί και να αποσυρθεί η ανακοίνωση που στοχοποιεί τον συνάδελφο και καλεί τις αστυνομικές αρχές να κάνουν κάθε δυνατή ενέργεια ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα.

Facebook Twitter