Εκθεσεις Ντοκουμέντων

 

«Μπαλαδόροι στα γήπεδα της Βόρειας Ελλάδας, 1950-1979»Τα γήπεδα ως πεδία στα οποία γράφτηκαν κεφάλαια της μικροϊστορίας των δεκαετιών του ’50, του’60 και του ’70 και τα πρόσωπα που μέσα από αυτά εγγράφηκαν στη συλλογική μνήμη του τόπου ήταν το αντικείμενο της έκθεσης φωτογραφίας «Μπαλαδόροι στα γήπεδα της Βόρειας Ελλάδας, 1950-1979». Περιλαμβάνονταν σε αυτήν περισσότερες από  30 φωτογραφίες, που κατά κύριο λόγο οφείλονται στους φωτογράφους Γιάννη Κυριακίδη, Μιχάλη Παππού και Ανδρέα Καλογερόπουλο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν στις 9 Μαΐου 2009 από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη. Στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης τιμήθηκαν από το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ δύο κορυφαίες προσωπικότητες της αθλητικής δημοσιογραφίας, ο Γιάννης Λογοθέτης και ο Σταύρος Πετρακόπουλος, «κόσμημα ο καθένας στο είδος του, για όσα προσέφερε στον αθλητισμό», όπως είπε ο κ. Ιωαννίδης επιδίδοντάς τους τις τιμητικές διακρίσεις.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν επίσης οι φωτογράφοι από τους οποίους προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των εκθεμάτων, Γιάννης Κυριακίδης, Ανδρέας Καλογερόπουλος και Μιχάλης Παππούς, εμβληματικές μορφές της φωτοειδησεογραφίας

Η έκθεση φωτογραφίας «Μπαλαδόροι στα γήπεδα της Βόρειας Ελλάδας, 1950-1979»  λειτούργησε ως τον Σεπτέμβριο του 2009. 

 

Περισσότερα εδώ: