Χτυπούν πάλι με τον Τυποκτόνο νόμο

5 Ιανουαρίου 2012

 

Σε περιόδους κρίσης και σώρευσης δεινών για τους λαούς,  οι άνθρωποι του Τύπου, δημοσιογράφοι και σκιτσογράφοι, ήσαν πάντα καυστικοί και αυστηροί επικριτές εκείνων που ασκούσαν την κυρίαρχη κυβερνητική εξουσία. Κι αυτός είναι ο ρόλος του Τύπου. Ακόμα και όταν η κριτική που ασκείται είναι ιδιαιτέρως οξεία ή μπορεί να θεωρηθεί υπερβολική.

Μετά την άσκηση αγωγής του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, για καταδίκη της εφημερίδας Παρασκευή+13 στο ποσό των 1.000.000€, αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά πόσο Τυποκτόνο είναι το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Για όσο διάστημα Κυβέρνηση και κυβερνητική πλειοψηφία, διατηρούν το υπάρχον απειλητικό για τον Τύπο και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ καθεστώς, απόκειται στην ελληνική δικαιοσύνη η στάθμιση των συμφερόντων που θίγονται και η προάσπιση του δικαιώματος για άσκηση κριτικής και ελέγχου, που σε χαλεπούς καιρούς πρέπει να ενισχύεται ακόμα περισσότερο και όχι να αποδυναμώνεται.

Οι δημοσιογράφοι και οι συλλογικοί τους φορείς θα συνεχίσουν να διεξάγουν ούτως ή άλλως τον δικό τους αγώνα.  Η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της γι’ αυτή τη συγκεκριμένη αγωγή, όταν μάλιστα πρόκειται για καυστική σάτιρα, όπως γίνεται στη χώρα μας από τα χρόνια του Αριστοφάνη, όταν λειτουργεί η Δημοκρατία με διασφαλισμένη την Ελευθεροτυπία.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Facebook Twitter