Απεργιακές κινητοποιήσεις σε Metrosport και Metropolis

7 Μαρτίου 2013

 

Τέλος στην απαράδεκτη τακτική που ακολουθεί ο εκδότης της εφημερίδας Metrosport Παύλος Ανδρώνης είναι αποφασισμένο να δώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ.

 

            Ο συγκεκριμένος εργοδότης οφείλει δεδουλευμένα πλέον των 6μιση μηνών στους εργαζομένους, συστηματικά καταστρατηγεί δεσμεύσεις που ο ίδιος αναλαμβάνει και δεν διστάζει να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό για να εκδώσει φύλλο-φάντασμα. Ως εκ τούτου δεν μπορεί πια να έχει την παραμικρή ανοχή από τους εργαζόμενους και την ΕΣΗΕΜ-Θ. Στο πλαίσιο αυτό μόνο ως απαράδεκτη μπορεί να σχολιαστεί η αποικιακού χαρακτήρα πρότασή του για μελλοντική εξόφληση δεδουλευμένων με εξαιρετικά αβέβαιο τρόπο και ταυτόχρονη μείωση των αμοιβών.

 

            Η ΕΣΗΕΜ-Θ θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι δε θα χάσουν τα χρήματά τους. Έτσι θα δοθεί επιπλέον σε όλους τους εκδότες σαν τον κ. Ανδρώνη το μήνυμα ότι δεν μπορούν να υπολογίζουν στη διατήρηση ενημερωτικών Μέσων με δημοσιογράφους απλήρωτους ή… χωρίς δημοσιογράφους, ενώ παράλληλα οι ίδιοι εξακολουθούν να είναι εκδότες χάριν και των χρημάτων που χρωστούν στους εργαζόμενους οι οποίοι «χρηματοδοτούν» την εργασία τους.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει για τους παραπάνω λόγους σαρανταοκτάωρη απεργία στην εφημερίδα Metrosport την Παρασκευή 8 (από τις 6 π.μ.) και το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013.

 

Σαρανταοκτάωρη απεργία στο ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis την Τετάρτη 13 (από τις 6 π.μ.) και την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013.

 

Η ΕΣΗΕΜ-Θ θα κλιμακώσει τις αντιδράσεις της στις απαράδεκτες ενέργειες του κ. Ανδρώνη, αν δεν υπάρξει αμέσως ανταπόκρισή του σε όσα οι εργαζόμενοι ζητούν και η νομοθεσία ορίζει ως υποχρεώσεις του.

 

 

 

 

Facebook Twitter