Κρίσιμη ψηφοφορία για την επόμενη μέρα του ΕΔΟΕΑΠ

1 Νοεμβρίου 2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης αντιμετωπίζει το σχέδιο του νομοθετήματος για τη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ ως ικανοποιητική αφετηρία για τη διάσωση και την επιχειρούμενη ανάπτυξη του Οργανισμού, επ’ ωφελεία όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση.

Ασφαλώς, υπάρχουν σημεία που απαιτείται να βελτιωθούν, και η ΕΣΗΕΜ-Θ έχει προτείνει συγκεκριμένες προσθήκες και αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση, όμως:

  • Η κυβέρνηση οφείλει να κάνει αμέσως όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να κατατεθεί προς ψήφιση στη  Βουλή η ρύθμιση που θα αποκαθιστά τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στην Ενημέρωση.
  • Οι εργοδότες  πρέπει να εγκαταλείψουν αμέσως κάθε τακτική κωλυσιεργίας και να αντιληφθούν ότι έχουν την υποχρέωση να συμμετάσχουν με την καταβολή των αναγκαίων εισφορών στο σύστημα ασφάλισης των εργαζομένων που απασχολούν, εν αντιθέσει με το καθεστώς που επί χρόνια απολάμβαναν.
  • Οι συνάδελφοι καλούνται να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του ΕΔΟΕΑΠ για κύρωση των προτεινόμενων ρυθμίσεων από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, προσερχόμενοι στις κάλπες που θα στηθούν από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου στα γραφεία του ΕΔΟΕΑΠ στη Θεσσαλονίκη για να τις υπερψηφίσουν.

Για την νομιμότητα της διαδικασίας είναι απαραίτητο να ψηφίσει το 50% των συναδέλφων συν έναν, και για να κυρωθούν οι ρυθμίσεις πρέπει να υπερψηφιστούν από τα 3/4 των ψηφισάντων. Κατά συνέπεια, η συμμετοχή όλων στη διαδικασία είναι το μόνο που μπορεί να διασφαλίσει την επόμενη μέρα για τον ΕΔΟΕΑΠ. 

Στην ψηφοφορία έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ, εργαζόμενα ή άνεργα, εν ενεργεία ή σε σύνταξη, τακτοποιημένα οικονομικώς ή μη. Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των συναδέλφων από την περιφέρεια, η Ένωση θα καλύψει τα οδοιπορικά, με τον τρόπο που ισχύει σε αρχαιρεσίες της ΕΣΗΕΜ-Θ. 

Facebook Twitter