«ΞΕΝΟΦΩΝ» Υποβολή δηλώσεων ενδιαφέροντος εκπροσώπησης

7 Νοεμβρίου 2022

Αγαπητές /-οί συνάδελφοι,

Ξεκινάει μια νέα εποχή για τα πνευματικά μας δικαιώματα.

Από σήμερα μπορείτε να υποβάλετε δηλώσεις ενδιαφέροντος για να εκπροσωπηθείτε από τον Οργανισμό «ΞΕΝΟΦΩΝ» στην συλλογή και την διανομή των πνευματικών σας δικαιωμάτων.
Οι αμοιβές που δικαιούνται οι δημοσιογράφοι από την ιδιωτική χρήση των έργων τους, στον φυσικό και πλέον και τον ψηφιακό κόσμο, αναμένονται ικανές να συμπληρώνουν ως ένα βαθμό, τα έσοδα κάθε μέλους. Αρκεί να έχουμε ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση που θα εργαστεί με γνώση, μέθοδο και αποτελεσματικότητα για αποφασιστική διεκδίκηση δίκαιων ποσοστών από τα έσοδα που θα εισπράττουν ετησίως οι εκδότες Τύπου από τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Ο Συνεταιρισμός «ΞΕΝΟΦΩΝ», που δημιουργήθηκε από τις Ενώσεις Συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜ-Θ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε) σύντομα θα λάβει άδεια λειτουργίας ως Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας των πνευματικών Δικαιωμάτων των Δημοσιογράφων.
Με νέο Διοικητικό συμβούλιο, ο Οργανισμός είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις νέες, ευνοϊκές, όπως όλα δείχνουν, απαιτήσεις και να διαχειριστεί με αποφασιστικό και συλλογικό τρόπο και κυρίως με διαφάνεια, τα πνευματικά δικαιώματα των Ελλήνων δημοσιογράφων, τόσο από το διαδίκτυο όσο και από την εύλογη αμοιβή και τις άλλες ήδη θεσμοθετημένες πηγές, μόλις λάβει την άδεια λειτουργίας.

Η μαζική συμμετοχή στο νέο εγχείρημα είναι η δύναμή μας.

Πως προχωράμε:

  • Ξεκινάμε με μια πρώτη καταγραφή της δυναμικής μας, στις Δηλώσεις Ενδιαφέροντος.
    • Συμπληρώνεται ο ογκώδης φάκελος που θα υποβληθεί στον ΟΠΙ που απαιτείται για να λάβουμε άδεια από το Υπ. Πολιτισμού.
  • Μόλις λάβουμε την άδεια θα ξεκινήσουν οι εγγραφές και οι υπογραφές Συμβάσεων Παραχώρησης.
  • Όταν οι δικαιούχοι ξεπεράσουν τους 500, το σημερινό ΔΣ θα συγκαλέσει μαζική Γενική Συνέλευση για εκλογή νέων Οργάνων Διοίκησης, ΔΣ και Εποπτικό Συμβούλιο, καθώς και έγκριση του Αμοιβολογίου και πιθανή τροποποίηση του Κανονισμού Διανομής που θα έχει υποβληθεί στο φάκελο αδειοδότησης.
  • Επιδιώκουμε να έχουμε τα πρώτα έσοδα από την εύλογη αμοιβή στις αρχές του 2024 (Τα έσοδα καταβάλλονται με το κλείσιμο κάθε οικονομικού έτους). Παράλληλα, θα ασκήσουμε κάθε δυνατή πίεση ώστε να έχουμε, το συντομότερο, και τα πρώτα έσοδα από το διαδίκτυο. Ο «ΞΕΝΟΦΩΝ» θα είναι έτοιμος, με τη βοήθεια εξειδικευμένου και υπερσύγχρονου λογισμικού συστήματος, να διανείμει, με διαφάνεια στους δικαιούχους, τα πνευματικά τους δικαιώματα ανάλογα, με το έργο που θα καταχωρούν στη βάση δεδομένων του Οργανισμού.
    Επισυνάπτεται η Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντοςσχετικό ενημερωτικό υλικόη σύνθεση του νέου Δ.Σ., καθώς και οδηγίες για το πως θα την συμπληρώσετε και θα την υποβάλετε.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  • Εκτυπώνετε τη φόρμα της δήλωσης ενδιαφέροντος, συμπληρώνετε τα στοιχεία που απαιτούνται και την υπογράφετε. Κατόπιν σαρώνετε (scan) τη συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη δήλωση και την αποστέλλετε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Οργανισμού (info@xenophonrights.gr) και λαμβάνετε στο e-mail σας αποδεικτικό παραλαβής. Αυτό ισχύει και για συναδέλφους μη μέλη των Ενώσεων.

Η φόρμα, το ενημερωτικό υλικό και όλες οι εξελίξεις για το θέμα είναι διαθέσιμα και στον ιστότοπο του Οργανισμού, www.xenophonrights.gr

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στο info@xenophonrights.gr και στο τηλέφωνο της Γραμματείας 210-3675408.

Facebook Twitter