Βραβείο Lorenzo Natali 2010

3 Μαΐου 2010
 
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ελευθερία του Τύπου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκηρύσσει σήμερα το διεθνές βραβείο Lorenzo Natali 2010. Ο διεθνής διαγωνισμός διοργανώνεται σε συνεργασία με τους «Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα» και την Παγκόσμια Ένωση Εφημερίδων για να βραβευτούν τα καλύτερα δημοσιογραφικά δημοσιεύματα σχετικά με την ανάπτυξη, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε δημοσιογράφους της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου, του γραπτού ή του διαδικτυακού Τύπου. To 2009 υπέβαλαν συμμετοχή πάνω από 1.000 δημοσιογράφοι από 130 χώρες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα μέχρι τις 31 Αυγούστου 2010 στην ιστοσελίδα www.nataliprize2010.eu/content/en/. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν τον Δεκέμβριο, και η απονομή των βραβείων θα γίνει στις Βρυξέλλες, παρουσία του Ευρωπαίου Επίτροπου Ανάπτυξης, Andris Piebalgs.
«Με το βραβείο Lorenzo Natali, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανταμείβει τους δημοσιογράφους που συμβάλλουν στην προώθηση της ανάπτυξης, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πολλοί ασκούν συχνά το επάγγελμά τους υπό αντίξοες συνθήκες, η παρουσίαση ωστόσο της επιτόπου πραγματικότητας είναι απαραίτητη για να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σχετικά με τη σημασία της αναπτυξιακής πολιτικής. Για τον λόγο αυτό επιθυμούμε να τους βοηθήσουμε να συνεχίσουν την ενημερωτική αποστολή τους για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της φτώχειας», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανάπτυξης, Andris Piebalgs.
Το χρηματικό έπαθλο, που ανέρχεται συνολικά σε 60.000 ευρώ, θα μοιραστούν 17 δημοσιογράφοι από την Αφρική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και τη Λατινική Αμερική/Καραϊβική.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.nataliprize2010.eu/content/en/

 

Facebook Twitter