Βραβείο ιδρύματος Άννα Λιντ

28 Απριλίου 2006

 

Το Ευρωμεσογειακό Ίδρυμα Άννα Λιντ για τον Διάλογο Μεταξύ των Πολιτισμών (Anna Lindh Euro-Mediterranean Foundation for the Dialogue between Cultures) και η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (Δ.Ο.Δ.) προκηρύσσουν το Ευρωμεσογειακό Δημοσιογραφικό Βραβείο για την Πολυπολιτισμικότητα, στη μνήμη της Σουηδής υπουργού εξωτερικών που δολοφονήθηκε το 2003.

Το Βραβείο απονέμεται σε νέους δημοσιογράφους (ηλικίας 25-35 ετών) της έντυπης και διαδικτυακής δημοσιογραφίας, οι οποίοι έφεραν στην επικαιρότητα θέματα που προβάλλουν την πολιτιστική ποικιλομορφία της Ευρωμεσογειακής περιοχής και προωθούν τον διάλογο μεταξύ των πολιτισμών. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προέρχονται από τις 25 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις 10 χώρες-μέλη της Μεσογειακής Συνεργασίας.
Η προθεσμία υποβολής συμμετοχής λήγει την 1η Ιουνίου 2006 και τα άρθρα με τα οποία υποβάλλουν υποψηφιότητα οι δημοσιογράφοι πρέπει να έχουν δημοσιευθεί στο διάστημα 1 Ιουνίου 2005 – 1 Ιουνίου 2006. Τα άρθρα ή τα ρεπορτάζ πρέπει να συνοδεύονται από μετάφραση στα αγγλικά ή γαλλικά. Οι υποψήφιοι καλούνται επίσης να στείλουν βιογραφικό σημείωμα.
Οι νικητές θα κληθούν στην τελετή απονομής του Βραβείουπου θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2006 (τρίτη επέτειος της δολοφονίας της Σουηδής πολιτικού) στην Αλεξάνδρεια.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τους κανόνες που διέπουν τον διαγωνισμό και να συμπληρώσουν αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων www.ifj.org ή στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.euromedalex.org
 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter