Βραβευμένος Βίντερμπεργκ στο Ταινιόραμα

6 Σεπτεμβρίου 2013

Βραβευμένος, ιδιαίτερος, αλλά και σινεφίλ, ο Τόμας Βίντερμπεργκ έφτιαξε σπουδαίες ταινίες. Δυο από αυτές παρουσιάζει το Ταινιόραμα του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης στον κινηματογράφο «Μακεδονικόν».

Σάββατο 7/9, Όλα για την αγάπη (It’s all about Love, 104΄, 2003)

Σ’ ένα νοσηρό, εφιαλτικό κοντινό μέλλον, στο οποίο ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής, ο Τζων και η Έλενα προσπαθούν να σώσουν το γάμο τους, την αγάπη τους την ίδια, και να μη χωρίσουν μια και όλα είναι μάταια γύρω τους. Ατμοσφαιρική, λυρική, ποιητική αγγλόφωνη παραγωγή του Δανού σκηνοθέτη Τόμας Βίντερμπεργκ, στην οποία μας κερδίζουν τόσο οι υπέροχες ερμηνείες των Χόακιν Φοίνιξ, Κλερ Ντέινς και Σον Πεν, όσο και η αισθαντική μουσική του Ζμπίγκνιου Πράισνερ.

Προβολές: 21.00, 23.00

Κυριακή 8/9, Οικογενειακή γιορτή (Festen, 105’, 1998)

Ο πατέρας–αφέντης γίνεται 60 χρονών. Για το λόγο αυτό αποφασίζει να γιορτάσει τα γενέθλια του σ’ ένα κάστρο, με όλη την οικογένειά του. Στο τραπέζι, ο καθένας βρίσκει την αφορμή για ν’ αποκαλύψει, να εξομολογηθεί αλήθειες, ψέματα, τις πιο μύχιες σκέψεις του. Απαρχή του περίφημου Δόγματος 95, η ταινία πήρε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών, ήταν υποψήφια για τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξένης Ταινίας και έκανε γνωστό τον Δανό σκηνοθέτη Τόμας  Βίντερμπεργκ σ’ όλο τον κόσμο.

Προβολές: 21.00, 23.00

Η είσοδος σε κάθε προβολή στοιχίζει 5€. Τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ δικαιούνται δωρεάν είσοδο δείχνοντας την ταυτότητα της Ένωσης.  

Facebook Twitter