Βουτιά στα περασμένα

1 Απριλίου 2013

Μυστικά της ενάλιας αρχαιολογικής έρευνας και πληροφορίες για αναρίθμητους θησαυρούς που κρύβουν στα νερά τους οι ελληνικές θάλασσες ανέσυραν όσοι συμμετείχαν στη “Βουτιά στα Περασμένα” που έγινε το πρωί της Κυριακής 31 Μαρτίου στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Ο εκπαιδευτής αυτόνομης κατάδυσης Κώστας Μαυροχωρίδης εξήγησε τις δυνατότητες που εξασφαλίζει η σύγχρονη κατάδυση στις επιστημονικές έρευνες, παρουσιάζοντας στο κοινό τον σχετικό εξοπλισμό. 

Ο υποψήφιος διδάκτωρ του ΑΠΘ Αλέξανδρος Τούρτας παρουσίασε βασικές πληροφορίες σχετικά με τις αρχές και τη μεθοδολογία της αρχαιολογική έρευνας. 

Ο Δρ. Δημήτρης Κουρκουμέλης, αρχαιολόγος της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, τεκμηρίωσε την ενημερωτική προσέγγιση παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία κι ευρήματα από την  υποβρύχια ανασκαφή του ναυαγίου «Μέντωρ», στον Αβλέμονα των Κυθήρων, στην οποία ό ίδιος είναι επικεφαλής 

Ακολούθησε μακρά και ζωηρή συζήτηση, με πολλές ερωτήσεις και  παρατηρήσεις από το κοινό, που ανταποκρίθηκε με έντονο ενδιαφέρον στα ερεθίσματα που προσέφεραν οι παρουσιάσεις.

 

Facebook Twitter