Βίαια επεισόδια σε βάρος δημοσιογράφων

15 Δεκεμβρίου 2003
 
Τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν χτες, Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2003, σε βάρος δημοσιογράφων στο γήπεδο της Καλαμαριάς δικαιώνουν με κατεξοχήν δυσάρεστο τρόπο την πρόσφατη διαμαρτυρία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης για τις απαράδεκτες συνθήκες άσκησης του δημοσιογραφικού έργου σε γήπεδα της Θεσσαλονίκης.

Η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. είχε απευθύνει σχετικές επιστολές (18.11.03) στην ηγεσία του υπουργείου δημοσίας τάξης, του υφυπουργείου αθλητισμού και την εισαγγελία πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Παρά την έγγραφη διαβεβαίωση από τη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ότι έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις, τα μέτρα προστασίας στο γήπεδο της Καλαμαριάς ήταν ελλιπέστατα, γεγονός που επέτρεψε την εκδήλωση των επεισοδίων, που είχαν, μεταξύ άλλων, ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δημοσιογράφου και τη διακοπή της τηλεοπτικής μετάδοσης του αγώνα.
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.:
– Καταδικάζει απερίφραστα τα κρούσματα παρεμπόδισης του δημοσιογραφικού έργου και την άσκηση βίας εις βάρος συναδέλφων, απ’ όπου κι αν προέρχονται.
– Προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να παρακολουθήσει απαθές το φαινόμενο και θα προβεί σε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια κρούσματα.
– Καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα απαράδεκτα γεγονότα και να εξαντλήσουν τα όρια της δικαιοδοσίας τους για να προστατευθούν οι συνάδελφοι στο μέλλον.
 
Facebook Twitter