Το τζαζ τρίο του Γιάννη Παυλίδη στην ταράτσα της Στρατηγού Καλλάρη 5

26 Ιουνίου 2017

Το τζαζ τρίο των Γιάννη Παυλίδη (κιθάρα), Λάκη Τζίμκα (μπάσο) και Αλέκου Σπανίδη (τύμπανα) δίνουν συνέχεια στον κύκλο εκδηλώσεων #PRESS_taratsa που διοργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ φέτος το καλοκαίρι στην ταράτσα της Στρατηγού Καλλάρη 5.

Το επιτυχημένο μουσικό σχήμα επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη και αύριο, Τρίτη 27/6, στις 21.00, θα παρουσιάσει στην ταράτσα της ΕΣΗΕΜ-Θ συνθέσεις του Γιάννη Παυλίδη καθώς και επιλεγμένα, διασκευασμένα, κομμάτια δημιουργών της τζαζ. 

Είσοδος: 5€

[Κατεβάστε από εδώ το έντυπο με το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων.]

 

Ο Γιάννης Παυλίδης έζησε στη Στοκχόλμη το 1981-1990 και σπούδασε κοντά στον Alvaro Is Rojas (πιανίστας με τους: Josephine Baker,Grady Tate, Joe Farrell) και στον Ola Bengtson (επικεφαλής του Τμήματος Jazz, Stockholm Royal Academy).

Το διάστημα 1990-1994 σπούδασε στο Berklee College of Music με μερική υποτροφία (Magna Cum Laude, Professional Performance Achievement Division Award) και διδάχτηκε κιθάρα από τον Jon Damian (δάσκαλος των Bill Frisell, Wayne Krantz, Kurt Rosenwinkel). Ακόμα, παρακολούθησε μαθήματα υπό την διεύθυνση των Rick Peckham, Hal Crook, Fred Lipsius (από το συγκρότημα Blood Sweat and Tears) και ιδιαίτερα μαθήματα με τον Jerry Bergonzi.

Άρχισε να εργάζεται επαγγελματικά το 1983 και από τότε έχει ασχοληθεί με ένα ευρύ μουσικό φάσμα (Pop, Rock, Blues, Jazz, Ελληνική παραδοσιακή μουσική) σε χώρες όπως η Σουηδία, οι Η.Π.Α., η Σερβία, η Ελλάδα, η Κύπρος και η Αγγλία, με πολλαπλές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, στην εθνική ελληνική τηλεόραση και σε διεθνή φεστιβάλ.

Από το 2003 είναι κάτοχος MMus (Masters in Music Performance) από το Leeds University.

Διδάσκει ως καθηγητής τα επίπεδα BA Jazz, BA Pop (principal studies, ensembles) στο Μουσικό Conservatoire του Leeds (2003-σήμερα).

Τα τελευταία 10 χρόνια εμφανίζεται συχνά σε όλη την Αγγλία και την Ελλάδα, συμμετέχοντας σε περιοδείες και οργανώνοντας ηχογραφήσεις μαζί με διεθνούς βεληνεκούς μουσικούς.

Facebook Twitter