Το Δ.Σ. καταγγέλλει τη διοίκηση της ΕΡΑ

4 Μαρτίου 2004
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. καταγγέλλει ως απαράδεκτη την απόφαση της διοίκησης της ΕΡΑ να καθορίσει ευτελείς και επιλεκτικές αμοιβές για την επιπλέον εργασία συναδέλφων στους περιφερειακούς σταθμούς της, καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά και την ημέρα των εκλογών.

Συγκεκριμένα, για έντεκα εκπομπές παρουσίασης υποψήφιων βουλευτών, δύο συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, συνδέσεις με το ραδιόφωνο της ΝΕΤ για ανταποκρίσεις την ημέρα των εκλογών και εκπομπή μετάδοσης των τοπικών εκλογικών αποτελεσμάτων, ορίστηκε να πληρωθούν δύο επιπλέον συνεργασίες σε δύο μόνο συνεργάτες και μία σε ανταποκριτή, ανεξαρτήτως του αριθμού των συναδέλφων που εργάστηκαν. Το ύψος μάλιστα της αμοιβής ανέρχεται σε 70 Ευρώ, μικτά, ενώ για όσους εργαστούν επιπλέον την ημέρα των εκλογών προβλέπεται αμοιβή 15 Ευρώ.
Με τη νέα προκλητική στάση της η διοίκηση της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης αποδεικνύει ότι όχι μόνο κωφεύει στις σύννομες απαιτήσεις των εργαζομένων και των σωματείων τους να ανατρέψει το απαράδεκτο καθεστώς των ψευδεπίγραφων συμβάσεων έργου, αλλά επιθυμεί να διευρύνει ακόμη περισσότερο το καθεστώς εκμετάλλευσης των δημοσιογράφων, ευτελίζοντας και απαξιώνοντας το έργο τους και την επαγγελματική τους υπόσταση.
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο τρόπο στο νέο πλήγμα που επιφέρει η ΕΡΤ στο δημοσιογραφικό έργο και την εργατική νομοθεσία.
 
Facebook Twitter