“Θεσσαλονίκη – Ανασκαφή 3”: Πρεμιέρα στο Μορφωτικό Ίδρυμα ΕΣΗΕΜ-Θ κάνει το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΘΒΕ

14 Νοεμβρίου 2016

Πρεμιέρα στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ θα κάνει η τρίτη διαδρομή της δράσης  «Θεσσαλονίκη – Ανασκαφή», με την οποία το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζει το ταξίδι που άρχισε πέρυσι στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης με όχημα τη λογοτεχνία.

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στις 17.30, στην αίθουσα του Ιδρύματος (Μορκεντάου 1), ηθοποιοί του ΚΘΒΕ θα παρουσιάσουν το αναλόγιο «Θεσσαλονίκη – Ανασκαφή 3», με κείμενα λογοτεχνών τα οποία εκκινούν από τη Θεσσαλονίκη ή αναφέρονται σε αυτήν και αποκαλύπτουν διαδοχικά στρώματα από την ιστορία και τη ζωή της πόλης: Μανόλης Αναγνωστάκης, Λάζαρος Ανδρέου, Λεωνίδας Ζησιάδης Γιώργος Θέμελης, Τόλης Καζαντζής, Γιώργος Κάτος, Θανάσης Κεραμίδας, Βίκυ Κοσμοπούλου, Εύη Μπίνα, Μανόλης  Ξεξάκης, Αθανάσιος Πανέλας, Λάζαρος Παυλίδης είναι μεταξύ άλλων οι ποιητές και πεζογράφοι, κείμενα των οποίων επέλεξε για το αναλόγιο ο Θανάσης Κεραμίδας. Ακούγονται επίσης τραγούδια των: Δημήτρη Ζμπέκου, Σταύρου Κουγιουμτζή, Μάνου Λοΐζου, Νίκου Παπάζογλου, Σπύρου Περιστέρη Μανώλη Χιώτη.

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Την οργάνωση της παραγωγής έχουν οι Αθανασία Ανδρώνη, Marleen Verschuuren. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ: Θανάσης Κεραμίδας, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Λευτέρης Λιθαρής, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Αλεξία  Σαπρανίδου, Δημήτρης Τσιλινίκος.

Κιθάρα: Χρήστος Μαστρογιαννίδης

Facebook Twitter