Θερινό Σχολείο Δεδομένων στις 17-18 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη

8 Ιουνίου 2015

To Open Knowledge Greece, το Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ, το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στα Πολύπλοκα Συστήματα και Δίκτυα του ΑΠΘ, η Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης σας προσκαλούν στο Θερινό Σχολείο Δεδομένων, που διοργανώνουν στις 17-18 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημονικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ.
 

Το Θερινό Σχολείο Δεδομένων απευθύνεται σε επιστήμονες, φοιτητές, εκπαιδευτές, δημοσιογράφους και επαγγελματίες. Ο κύριοι τομείς ενδιαφέροντος είναι η αξιοποίηση των ανοικτών δεδομένων στην εκπαίδευση, τη δημοσιογραφία και την υγεία. Το θερινό σχολείο Δεδομένων περιλαμβάνει δύο (2) παράλληλα προγράμματα με κοινή θεματική την ανοικτή γνώση:
 

  • Εκπαίδευση σε θέματα δημοσιογραφίας δεδομένων, ανοικτής γνώσης, ανοικτών δεδομένων και εκπαιδευτικού υλικού, ανοικτών αποθετηρίων υλικού, δεξιότητες και τεχνολογίες που εκμεταλλεύονται το Web 3.0 και τα ανοιχτά δεδομένα. (Ιστοσελίδα: http://foster.okfn.gr/ )

  • Εκπαίδευση σε θέματα ανοικτών αποθετηρίων υλικού σχετικά με την υγεία, δεξιοτήτων και επάρκειας επαγγελματιών υγείας, τεχνολογιών για την εκπαίδευση περιθαλπόντων των ασθενών, προτύπων ψηφιακής Ιατρικής Εκπαίδευσης, «κινητών» εφαρμογών στην υγεία και την εκπαίδευση, κ.α. (Ιστοσελίδα: http://mei2015.camei-project.eu/content/camei-summer-school )

 
Το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου Δεδομένων περιλαμβάνει σύντομες διαλέξεις, αλλά κυρίως πρακτικές “hands-on” συνεδρίες όπου οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιούν στα προσωπικά τους laptops τα εργαλεία που θα παρουσιαστούν μέσα σε μια ατμόσφαιρα συνεργασίας και ανοικτής δημιουργίας.
 
Γλώσσα θερινού σχολείου: Αγγλικά και Ελληνικά
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
Η προ-εγγραφή στην ιστοσελίδα του σχολείου είναι απαραίτητη.
Εγγραφές http://foster.okfn.gr/registration

Facebook Twitter