Θάνατος Κωνσταντίνου Σαλαπάτα

3 Μαΐου 2005
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του συναδέλφου Κωνσταντίνου Σαλαπάτα, που έφυγε χτες σε ηλικία 70 ετών.

Ο Κωνσταντίνος Σαλαπάτας γεννήθηκε το 1935 στη Θεσσαλονίκη και ήταν μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. από το 1963. Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., εργάστηκε στις εφημερίδες «Εσπερινή Ώρα», «Νέα Αλήθεια», «Ελληνικός Βορράς», «Απογευματινή», «Ακρόπολις», «Σπορ του Βορρά» και «Μακεδονία». Επίσης εργάστηκε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό του ΕΙΡ και σε εκπομπές της ΥΕΝΕΔ, ενώ υπήρξε συνεργάτης του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Σε ολόκληρη τη μακρά δημοσιογραφική του πορεία ακολούθησε πιστά την οδό της αξιοπρέπειας και του ήθους, τιμώντας το επάγγελμα με την άτεγκτη στάση του σε ζητήματα δεοντολογίας και με την πάντοτε άμεμπτη συμπεριφορά του προς τους συναδέλφους.
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, ο οποίος υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με αφοσίωση, συνέπεια και υπευθυνότητα.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα, στις 4 μ.μ., από τον Ιερό Ναό Νέας Παναγίας.
 
Facebook Twitter