Θάνατος Ιωάννη Νικολόπουλου

26 Απριλίου 2006

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο του συναδέλφου Ιωάννη Νικολόπουλου, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 67 ετών.

Ο Ιωάννης Νικολόπουλος γεννήθηκε το 1939 στα Τρίκαλα και ήταν μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. από το 1966. Σπούδασε στην Ανώτατη  Βιομηχανική Σχολή. Από το 1961 και εξής εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελληνικός Βορράς», «Εσπερινή Ώρα», «Σημερινά», «Καθημερινή» και «Μακεδονία», της οποίας υπήρξε και διευθυντής. Διετέλεσε επίσης Προϊστάμενος προγράμματος στο «Ράδιο 105» και Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ Βορείου Ελλάδος, ενώ εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου της HELEXPO – Δ.Ε.Θ. ως προϊστάμενος. Τα τελευταία χρόνια ήταν Γενικός Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας.
Ο Γιάννης Νικολόπουλος συμμετείχε επίσης στα συλλογικά όργανα της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. ως μέλος και ως Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και ως Πρόεδρος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.
Ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους συναδέλφους του, που αναγνώριζαν την πολύτιμη εμπειρία του, ο Ιωάννης Νικολόπουλος ξεχώρισε για το ήθος του και την εργατικότητά του.
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, ο οποίος υπηρέτησε την ελληνική δημοσιογραφία με αφοσίωση, συνέπεια και υπευθυνότητα.
 Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί αύριο (Πέμπτη 27/5/2006), στις 5 μ.μ., από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου.
 
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter