Θάνατος Ιωάννη Λιάπη

20 Ιουλίου 2006

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο του συναδέλφου Ιωάννη Λιάπη, που πέθανε χθες σε ηλικία 63 ετών.

Ο Ιωάννης Λιάπης γεννήθηκε το 1943 στη Θεσσαλονίκη και ήταν μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. από το 1971. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Συγκριτική Γραμματολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Εργάστηκε στις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη», «Δράσις», «Αθηναϊκή»,   «Θεσσαλία», «Μακεδονική Ζωή». Επί σειρά ετών διετέλεσε διευθυντής στο Γραφείο Βόρειας Ελλάδας της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία». Εργάστηκε επίσης στον ραδιοφωνικό σταθμό «FM 100» και τον τηλεοπτικό σταθμό «TV 100».
Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. τις περιόδους 1990 – 1991 και 1996 – 1998. Το 1989 και το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο Αμπντί Ιπεκτσί, ενώ έλαβε επίσης και το πρώτο βραβείο του Ιδρύματος Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθανασίου Β. Μπότση.
Στο σύνολο της μακράς δημοσιογραφικής του πορείας, ο Ιωάννης Λιάπης διακρίθηκε για την μαχητικότητά του, την πίστη του στις αρχές της δεοντολογίας, την επίμονη υπεράσπιση του δικαιώματος στην ελεύθερη ενημέρωση και την αστείρευτη εργατικότητά του, χαρακτηριστικά για τα οποία είχε την αναγνώριση και τον σεβασμό όλων των συναδέλφων.
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, ο οποίος υπηρέτησε την ελληνική δημοσιογραφία με αφοσίωση, αξιοπρέπεια, συνέπεια και υπευθυνότητα, τιμώντας όσο λίγοι το επάγγελμα του δημοσιογράφου.
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί αύριο (Παρασκευή 21/7/2006), στις 11 π.μ., από τον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών (Κανάρη 17 – Γωνία Αλ. Παπαναστασίου με Μπότσαρη).
 
 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο
 

 

Facebook Twitter