Θάνατος Ιωάννη Μποσνακίδη

8 Νοεμβρίου 2006

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνει την πρόωρη απώλεια του συναδέλφου Γιάννη Μποσνακίδη, ο οποίος πέθανε σήμερα σε ηλικία 43 ετών.

Ο Γιάννης Μποσνακίδης γεννήθηκε το 1963 στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Απόφοιτος της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, έγινε μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. το 1999. Εργάστηκε στην εφημερίδα «Καβάλα», στην ΕΡΑ Καβάλας, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash 96.1), και από το 1994 στην ΕΡΤ3 καλύπτοντας ως ανταποκριτής την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας.
Χάρη στην ευσυνειδησία, τη μαχητικότητα και την ευαισθησία με την οποία ασκούσε πάντα τα καθήκοντά του απέσπασε τον σεβασμό και την βαθιά εκτίμηση όχι μόνο των συναδέλφων του αλλά και της κοινωνίας της Καβάλας. Επιπλέον, το διαρκές και γνήσιο ενδιαφέρον του για τα κοινά του δημοσιογραφικού κλάδου τον κατέστησε έναν από τους πιο δραστήριους εργασιακούς εκπροσώπους της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. επί τέσσερα χρόνια.
Πάντοτε πρόθυμος να ανταποκριθεί στο πρώτο κάλεσμα της Ένωσης Συντακτών, στο παραμικρό αίτημα συναδέλφων, πάντοτε ανήσυχος και σε ετοιμότητα να υπερασπιστεί τη δημοσιογραφική ιδιότητα και τη δεοντολογία, ο Γιάννης Μποσνακίδης έμεινε ως το τέλος όρθιος στις επάλξεις, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, και δίδαξε με τη στάση του τι σημαίνει αξιοπρέπεια.
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, η απώλεια του οποίου είναι βαριά για τη δημοσιογραφική οικογένεια της Μακεδονίας – Θράκης
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί αύριο (Πέμπτη 9/11/2006), στις 11 π.μ., από τον Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου Νέας Καρβάλης.
 
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter