Θάνατος Γιώργου Κοίλιαρη

17 Νοεμβρίου 2008
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για την απώλεια του συναδέλφου, μέλους της ΕΣΗΕΑ, Γιώργου Κοίλιαρη, ο οποίος έπεσε στο βωμό του καθήκοντος.

Ο Γιώργος Κοίλιαρης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1955. Ξεκίνησε ως ελεύθερος ρεπόρτερ στην εφημερίδα «Τα Νέα» το Νοέμβριο του 1979. Συνέχισε στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελ. Τύπος», «Πρώτη», «Βραδυνή», «Αλήθεια», «Νίκη» καθώς και στα ραδιόφωνα «Flash» και «Sky» και τέλος στην «ΕΤ-1» και την «ΕΤ-2».
Διακρίθηκε για τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ από εμπόλεμες επικίνδυνες ζώνες και τις συνεντεύξεις του από σημαντικές προσωπικότητες, απεσταλμένος να καλύψει σημαντικά γεγονότα στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή.
Το τελευταίο διάστημα εργαζόταν στη ΝΕΤ. Στις 8 Οκτωβρίου τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη, συμμετέχοντας σε ανθρωπιστική αποστολή στο Αφγανιστάν. Μεταφέρθηκε μέσω Αμπού Ντάμπι με C -130 στην Ελλάδα και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο ατυχημάτων KAT, όπου δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του.
Στάθηκε συνεπής στις αξίες της ζωής και βρέθηκε σε πολλά μέρη της γης βοηθώντας αδύναμους και κατατρεγμένους με τις δημοσιογραφικές του αποστολές και μέσω προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας και ιατρικών αποστολών. Στη σύντομη ζωή του άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις σε όλους όσοι τον γνώρισαν.
Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη, 18 Νοεμβρίου, στις 3 μετά το μεσημέρι, στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, στην Αθήνα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά έναν άξιο συνάδελφο, που υπηρέτησε με ευπρέπεια και ήθος τη δημοσιογραφία.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Facebook Twitter