Τα ΜΜΕ καλύπτουν τη διαφορετικότητα

10 Ιουνίου 2013

Αρχίζουν σήμερα, Δευτέρα 10/6/2013, στη Λευκωσία οι εργασίες του προγράμματος Mediane Encounters (Media in Europe for Diversity Inclusiveness) σχετικά με τον ρόλο των ΜΜΕ στην αποτύπωση και την ενσωμάτωση της διαφορετικότητας στην Ευρώπη.  

Το πρόγραμμα, στο οποίο η ΕΣΗΕΜ-Θ συμμετέχει ως εταίρος-συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων,  υλοποιούν από κοινού το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η πρώτη συνάντηση  διοργανώνεται από  το Κέντρο Κοινοτικών Μέσων Επικοινωνίας Κύπρου (CCMC) και οι εργασίες της θα διαρκέσουν ως την Τετάρτη 12 Ιουνίου.

Περίπου 80 συμμετέχοντες, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων για θέματα διακρίσεων κι ερευνητές θα εργαστούν στην πρώτη ευρωπαϊκή συνάντηση για να θέσουν τις βάσεις ανάπτυξης πρακτικών εργαλείων και εφαρμογών ώστε η έννοια της  διαφορετικότητας να ενταχθεί οργανικά στη δημοσιογραφικής κατάρτιση και στην διαδικασία παραγωγής ενημέρωσης.

Η δεύτερη ευρωπαϊκή συνάντηση θα διοργανωθεί από την ΕΣΗΕΜ-Θ στη Θεσσαλονίκη, τον Οκτώβριο του 2013. Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα MEDIANE διαβάστε εδώ:

Η συμμετοχή της ΕΣΗΕΜ-Θ στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας της με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων στην Πρωτοβουλία «Δημοσιογραφία χωρίς Διακρίσεις»

Facebook Twitter