Τα μυστικά του αμερικανικού Ομίλου Gannett στην ΕΣΗΕΜ-Θ

11 Σεπτεμβρίου 2012

 

Τον δρόμο για την αποτελεσματική μετάβαση των Μέσων Ενημέρωσης στο ψηφιακό περιβάλλον και τις τεχνικές προσαρμογής των δημοσιογράφων στο νέο τοπίο της Ενημέρωσης θα αναπτύξει στη Θεσσαλονίκη  ο προϊστάμενος Ενημέρωσης του Αμερικανικού Ομίλου Gannett,  δημοσιογράφος Mackenzie Warren.

Ο Αμερικανός αναλυτής, προσκεκλημένος από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και από την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ σεμινάριο με γενικό τίτλο «Τα Μέσα Ενημέρωσης το 2013: Πώς η αλλαγή οδηγεί στην πρωτοπορία».

Το σεμινάριο θα αναπτυχθεί σε δύο κύκλους:  Ο πρώτος (10.00-13.00) θα απευθύνεται σε δημοσιογράφους, ο δεύτερος (14.30-16.00) σε προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές Δημοσιογραφίας.

Μεταξύ των θεμάτων που θα εξεταστούν είναι:  

  • Η διαδρομή της πληροφορίας σε διαφορετικές πλατφόρμες ενημέρωσης και τα επιχειρηματικά μοντέλα που μπορούν να την υποστηρίξουν.
  • Η μείξη των δημοσιογραφικών τεχνικών: Πώς προσαρμόζουμε το ρεπορτάζ για το ψηφιακό περιβάλλον.
  • Οικονομικές λύσεις για την παροχή ψηφιακής ενημέρωσης.
  • Πώς οργανώνουμε τη μετάβαση των δημοσιογράφων από το παραδοσιακό στο διαδικτυακό μοντέλο: Το μέλλον των έντυπων εκδόσεων, η επιβίωση των παραδοσιακών Μέσων στην περίοδο της Κρίσης. Παραδείγματα στρατηγικής, ανάπτυξης περιεχομένου, παρουσίασης και οικονομικής διαχείρισης, όπως δοκιμάστηκαν στα Μέσα του Ομίλου Gannett.

Στον πρώτο κύκλο του σεμιναρίου υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για 60 δημοσιογράφους. Τον δεύτερο κύκλο μπορούν να παρακολουθήσουν 20 φοιτητές Δημοσιογραφίας. Η γλώσσα εργασίας και στους δύο κύκλους είναι η αγγλική.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν τη Φόρμα Συμμετοχής που θα βρείτε εδώ.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Ο Mackenzie Warren εργάζεται για τον αμερικανικό όμιλο ενημερωτικών δικτύων Gannett, καταρτίζοντας στρατηγικές ανάπτυξης για τα περισσότερα από 80 τοπικά Μέσα Ενημέρωσης που αυτός διαθέτει, με στόχο την αποτελεσματική και βιώσιμη μετάβασή τους στο ψηφιακό περιβάλλον.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Facebook Twitter