Στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ

17 Μαΐου 2013

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις στάσεις εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ στην ΕΡΤ3 και τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ Μακεδονίας-Θράκης το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 από τις 10.30 έως τις 13.30.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΟΕΣΥ είναι το ακόλουθο:

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αντιμετωπίζουν την παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά της Διοίκησης της ΕΡΤ, η οποία δεν καταβάλλει στους δημοσιογράφους από τον περασμένο Νοέμβριο την αμοιβή για την εργασία της Κυριακής, των αργιών και τις υπερωρίες. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους.

Η ΠΟΕΣΥ αξιώνει την ικανοποίηση των αιτημάτων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, που σε ανακοίνωση που απέστειλαν στην Ομοσπονδία διεκδικούν, ρωτώντας τη διοίκηση της ΕΡΤ:

«Με ποιες κινήσεις θα διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΡΤ. Πώς θα περιφρουρηθεί η ανεξαρτησία του δημοσιογραφικού έργου. Πώς η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα συνεισφέρει στην υπεύθυνη ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

Ποια είναι τα σχέδια για την ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ, το σύνολο της οποίας βρίσκεται στις λίστες «αξιοποίησης» του ΤΑΙΠΕΔ.

Ποια είναι η θέση της Διοίκησης για το σχέδιο νόμου του υπ. Εσωτερικών που διαμορφώνει το πλαίσιο ακόμα και για την κατάργηση της ΕΡΤ.

Πότε και με ποιες διαδικασίες θα επιστρέψουν οι συνάδελφοι συμβασιούχοι που είναι άνεργοι από το Φλεβάρη

Ποιες είναι οι προθέσεις της Διοίκησης για τις πολυδάπανες μεικτές και εξωτερικές παραγωγές οι οποίες εγκρίνονται εκτός κάθε πλαισίου και συγκεκριμένου σχεδιασμού αλλά και για τα «χρυσά» συμβόλαια προσωπικού ειδικών θέσεων και συμβούλων».

 

Facebook Twitter