Στάση εργασίας στην ΕΡΤ

10 Νοεμβρίου 2009
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε ένδειξη συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, κηρύσσει αύριο, Τετάρτη 11/11/2009, στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ.

 
Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν τις ώρες: 13.00-14.00, 17.00-18.00 και 22.00-00.00 και καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτές όλοι οι συνάδελφοι στο σύνολο των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων της ΕΡΤ Α.Ε.
 
Με τις κινητοποιήσεις αυτές η ΕΣΗΕΜ-Θ διατρανώνει για μιαν ακόμη φορά τη θέση της ότι πρέπει να συναφθούν άμεσα συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για όλους τους δημοσιογράφους που πραγματικά και αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
 
Στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι συμβασιούχοι-όμηροι της ΕΡΤ3 απασχολούνται αποκλειστικά σε αυτήν, με εξαιρετικά χαμηλές αμοιβές. Η αποκατάστασή τους δεν είναι μόνο ζήτημα νομιμότητας και εργασιακής τάξης, αλλά αποτελεί κρίσιμο όρο για να αναπτύξει το τρίτο κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης το ενημερωτικό πρόγραμμά του.
  
 
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter