Στάση εργασίας και απεργία στην ΕΡΤ3

30 Δεκεμβρίου 2008
 
Με την τετράωρη στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 31/12/2008, από τις 11 π.μ. ως τις 3 μ.μ., αρχίζει η πρώτη φάση των κινητοποιήσεων που κήρυξε η ΕΣΗΕΜ-Θ στην ΕΡΤ 3, διεκδικώντας:

– Να ανανεωθούν άμεσα, χωρίς να μεσολαβήσει καμία διακοπή, όλες οι συμβάσεις συναδέλφων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, οι οποίες λήγουν στις 31/12/2008.
– Να προκηρυχθούν άμεσα θέσεις εργασίας στην ΕΡΤ Α.Ε. για να απορροφηθούν ως εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου όσοι δημοσιογράφοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των προγραμμάτων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
           
Η συνέχεια δίνεται με την 24ωρη απεργία που αρχίζει στις 6 π.μ. της Παρασκευής 2/1/2009 και λήγει στις 6 π.μ. του Σαββάτου 3/1/2009.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και να ενεργήσει με την ταχύτητα και τη σοβαρότητα που επιβάλλουν η κατάσταση, η ιδιότητά του, αλλά και ο σαφής τρόπος με τον οποίο ο ίδιος διαβεβαίωσε τη διοίκηση της Ένωσης ότι θα επιλύσει το πρόβλημα.
 
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τη Διοικούσα Επιτροπή και τη Γενική Διεύθυνση της ΕΡΤ3 να μην προβούν στην παραμικρή ενέργεια που θα άνοιγε τον δρόμο για την κατάρτιση νέων συμβάσεων έργου, οι οποίες όχι μόνο θα ανατρέψουν την αποκατάσταση συναδέλφων που επί χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των προγραμμάτων της, αλλά θα συνέβαλλαν στη διόγκωση και τη διαιώνιση του προβλήματος με τη δημιουργία μιας ακόμη γενιάς συμβασιούχων.
Επίσης, να ενημερώσουν τον υπουργό για τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των προγραμμάτων της ΕΡΤ3, καθώς και για την αναγκαιότητα να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα, ώστε να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των σταθμών.
 
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Facebook Twitter