Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων

15 Απριλίου 2004
 
Αρχίζει αύριο στη Θεσσαλονίκη η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, τη διοργάνωση της οποίας ανέλαβε η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, υπό τον γενικό τίτλο «Ανάπτυξη Επαγγελματικών Ενώσεων και Αλληλεγγύη σε μια Διευρυμένη Ευρώπη», θα πραγματοποιηθούν στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο αύριο, Παρασκευή 16 Απριλίου, και το Σάββατο 17 Απριλίου 2004. Σε αυτές θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι δημοσιογραφικών ενώσεων από 23 ευρωπαϊκές χώρες.
Η γενική συνέλευση της ΕΟΔ έχει εκλογοαπολογιστικό χαρακτήρα, καθώς θα εγκρίνει τα πεπραγμένα της διοίκησης έως το 2004 και θα εκλέξει νέα Εκτελεστική Επιτροπή και Προεδρείο. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα παρουσιαστούν εκθέσεις επιτροπών πραγματογνωμόνων, που αφορούν, μεταξύ άλλων, τα εργασιακά δικαιώματα, τα συγγραφικά δικαιώματα και τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Παράλληλα, θα καταρτιστεί πρόγραμμα δράσης και θα εγκριθεί ο προϋπολογισμός της επόμενης τριετίας, ενώ θα συζητηθούν εισηγήσεις των ενώσεων-μελών της Ε.Ο.Δ. για προβλήματα που αυτές αντιμετωπίζουν.
 
Facebook Twitter