Συνέδριο ΕΟΔ – ΕΣΗΕΜ-Θ: Πνευματικά Δικαιώματα στο διαδίκτυο

8 Δεκεμβρίου 2010
 
Ένας οδηγός δράσης για τη διασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων στο διαδίκτυο θα είναι ο καρπός διήμερου συνεδρίου που συνδιοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) και η ΕΣΗΕΜ-Θ στη Θεσσαλονίκη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (11-12 Δεκεμβρίου 2010).
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο The Met Hotel και έχει ως γενικό θέμα «Πνευματικά δικαιώματα στο ψηφιακό περιβάλλον: μια δίκαιη συμφωνία για τους δημοσιογράφους». Κατά τη διάρκεια του θα αναλυθεί το νέο τοπίο στα πνευματικά δικαιώματα, ο ρόλος των δημοσιογράφων στα νέα μέσα και η ανταπόκρισή τους στις εξελισσόμενες απαιτήσεις των χρηστών. Επίσης θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές από διάφορες χώρες και θα διαμορφωθούν προτάσεις για την κατοχύρωση – ενίσχυση των συλλογικών συμβάσεων και τη διαμόρφωση αποτελεσματικών δομών διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων.
Στο συνέδριο θα συμμετάσχει ο πρόεδρος της ΕΟΔ Arne Konig, που θα ανοίξει τις εργασίες του διημέρου στις 9 το πρωί του Σαββάτου. Στη συνέχεια οι 50 σύνεδροι -δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, νομικοί και τεχνοκράτες- με τις εισηγήσεις και τις παρεμβάσεις τους θα συμβάλλουν στην τελική διαμόρφωση της στρατηγικής της ΕΟΔ.
Τα συμπεράσματα του συνεδρίου προβλέπεται να έχουν διαμορφωθεί στην τελική συνεδρία της Κυριακής (1.30-3.30 μ.μ.).
 
Πρόγραμμα συνεδρίου
Λίστα συμμετεχόντων
 
 
Facebook Twitter