Συνεχίζουν το Σαββατοκύριακο οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

9 Δεκεμβρίου 2014

 

Οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης ΕΡΤ πραγματοποίησαν Πανελλαδική Συνέλευση το Σάββατο 29/11/2014,στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχει ξεκινήσει, με στόχο την διαμόρφωση πρότασης  που θα περιγράφει «Τι ΕΡΤ θέλουμε». 

Η Ομάδα  Εργασίας, υλοποιώντας την απόφαση της προηγούμενης συνέλευσης  κατέγραψε και κωδικοποίησε τις 27 προτάσεις που έχουν κατατεθεί  από εργαζομένους και αλληλέγγυους στον αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, και τις παρουσίασε στην Συνέλευση.
Η καταγραφή και κωδικοποίηση των προτάσεων οργανώθηκε σε τέσσερις θεματικές ενότητες:
• Με τι προσωπικό θα επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ
• Τρόποι χρηματοδότησης της
• Δομή και Οργάνωση   λειτουργίας
• Σύνδεση με τη κοινωνία
Η συζήτηση –ανάλυση των θεματικών ενοτήτων βασίζεται στην πολύτιμη εμπειρία των 17 μηνών αυτοοργάνωσης ,αλλά και την πολυετή εργασία όλων μας στην ΕΡΤ .
Γνωρίζουμε όλοι μας ΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ από  τη κυβερνητική χειραγώγηση  τις  αγκυλώσεις, δυσλειτουργίες και  στρεβλώσεις της κακοδιοίκησης των προηγουμένων ετών.
Η όσμωση με τη κοινωνία, αλλά και η ευθύνη που μοιραστήκαμε όλοι μας αυτούς τους 17 μήνες υπαγορεύει το σκεπτικό μας για ΤΗΝ ΕΡΤ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ.

Οι συνάδελφοι από την Αθήνα, την  ΕΤ3 και τις περιφερειακές ΕΡΑ ανέπτυξαν τους προβληματισμούς  και  τις προτάσεις τους πάνω σε δυο θεματικές ενότητες και  κατέληξαν σε ΕΝΙΑΙΑ ΘΕΣΗ   για
• Τους τρόπους  χρηματοδότησης της ΕΡΤ  και
• Τη λειτουργία  της ΕΤ3 και των Περιφερειακών ΕΡΑ.
Οι συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες  με στόχο την διατύπωση ενιαίας πρότασης και για τις υπόλοιπες θεματικές ,συνεχίζονται.
Η συνέλευση  θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα στο κτήριο του ΕΔΟΕΑΠ (Σισίνη 18 και Ηριδανού) το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στις 2μμ και Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.

Facebook Twitter