Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ

5 Νοεμβρίου 2012

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους συναδέλφους στην ΕΡΤ3 και τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ στη Μακεδονία-Θράκη να συμμετάσχουν στη νέα 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ στην ΕΡΤ.

Η νέα κινητοποίηση αρχίζει αύριο, Τρίτη 6/11, στις 06.00, και  εντάσσεται στο πλαίσιο των επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχει κηρύξει η ΠΟΕΣΥ στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3 απεργούν και διεκδικούν:
 

 • Να πάψουν οι προκλητικές λογοκριτικές παρεμβάσεις στο δημοσιογραφικό έργο, όπως η απομάκρυνση του συναδέλφου της ΕΡΤ3 από το ρεπορτάζ για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 26ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, επειδή η ακριβής περιγραφή του ενόχλησε τη γενική διεύθυνση της ΕΡΤ.
   
 • Να ανακληθούν οι «διώξεις» κατά των παρουσιαστών της «Πρωινής ενημέρωσης» και να επανέλθουν αυτοί στο ενημερωτικό πρόγραμμα της ΝΕΤ.
   
 • ​Να δοθεί άμεσα λύση στο ζήτημα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Είναι απαράδεκτο να σπαταλάται δημόσιο χρήμα για την πρόσληψη συμβούλων και προσωπικού ειδικών θέσεων, ενώ την ίδια στιγμή απειλείται να συρρικνωθεί το ενημερωτικό πρόγραμμα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στη Βόρεια Ελλάδα λόγω έλλειψης πόρων και δυναμικού.
   
 • Να θωρακιστεί και να ενισχυθεί με κάθε τρόπο η αυτονομία της ΕΡΤ3. 
   
 • Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην ΕΡΤ. 
Facebook Twitter