Συνάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών Κ. Γκιουλέκα με το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ

16 Φεβρουαρίου 2009
 
Προβλήματα που απασχολούν τους δημοσιογράφους της Μακεδονίας και της Θράκης και, κατ’ επέκταση, το σύνολο του κλάδου στην Ελλάδα συζητήθηκαν σε συνάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα των Μέσων Ενημέρωσης, Κ. Γκιουλέκα, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ, το Διοικητικό Συμβούλιο τόνισε στον υφυπουργό ότι στην παράδοση της Ένωσης εντάσσεται η κατάθεση προτάσεων και όχι η άγονη υποβολή αιτημάτων. Στο πλαίσιο αυτό:
· Πρότεινε στον κ. Γκιουλέκα συγκεκριμένο σχήμα αντιμετώπισης της δεύτερης γενιάς συμβασιούχων στην ΕΡΤ3, ανταποκρινόμενο στη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλου για προκήρυξη συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου. Πρότεινε ακόμη επιμέρους μέτρα που θα θωρακίσουν και θα ενισχύσουν την αυτονομία του τρίτου καναλιού της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, καθώς και τη θεσμική εκπροσώπηση της ΕΣΗΕΜ-Θ στη Διοικούσα Επιτροπή της ΕΡΤ3.
· Εξέθεσε την πρότασή του για τη λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων Πληροφόρησης, ενόψει της οριστικής διατύπωσης σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, που κατατείνει στην απρόσκοπτη λειτουργία των Δημοτικών ΜΜΕ.
· Έδωσε το στίγμα της θέσης με την οποία θα συμμετάσχει στον διάλογο για νέα τροποποίηση του Νόμου για τον Περιφερειακό Τύπο, που όπως τόνισε ο υφυπουργός θα ανοίξει το συντομότερο και θα έχει συγκεκριμένο χρονικό όριο ολοκλήρωσης.
 
Σε εκτενές υπόμνημα που παραδόθηκε στον κ. Γκιουλέκα, περιέχονταν επίσης συγκεκριμένες προτάσεις για τα ακόλουθα θέματα:
 
· Τη βιωσιμότητα των Μέσων Ενημέρωσης και τη διασφάλιση των απαιτήσεων δημοσιογράφων
· Την εργοδοτική αυθαιρεσία στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα
· Τη νομοθετική κατοχύρωση του Δημοσιογραφικού Απορρήτου
· Την αλλαγή του τυποκτόνου Νόμου 1178/81 στον οποίο στηρίζεται η «βιομηχανία αγωγών» κατά δημοσιογράφων
Ο υφυπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι επιθυμεί να διατηρεί ανοιχτό διάλογο με την ΕΣΗΕΜ-Θ για όλα τα παραπάνω ζητήματα και διαβεβαίωσε το ΔΣ ότι όπου είναι εφικτό θα δρομολογηθούν το ταχύτερο λύσεις με πάγιο κριτήριο την ελεύθερη και ποιοτική Ενημέρωση.
 
 
 

 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Facebook Twitter