Συνάντηση προέδρων Ενώσεων Τύπου Β. Ελλάδας

9 Δεκεμβρίου 2010

 

Με αντικείμενο την κρίση στον Τύπο και αφορμή τις εξελίξεις σε ορισμένα ΜΜΕ, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, συνάντηση των προέδρων των συνδικαλιστικών φορέων στο χώρο του Τύπου και σημείο αναφοράς την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρόσφατες απολύσεις στα παραρτήματα Θεσσαλονίκης των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών Mega, Antenna, καθώς επίσης και στο Μακεδονία TV, στα οποία την Τρίτη πραγματοποιείται κοινή 24ωρη απεργία δημοσιογράφων και τεχνικών. Συζητήθηκαν, ακόμη, τα προβλήματα συμβάσεων, ωραρίου κ.λπ., στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, το ζήτημα που προέκυψε τους τελευταίους μήνες στις καθυστερήσεις πληρωμών στην εφημερίδα Metrosport, οι απολύσεις και η αποψίλωση δημοσιογράφων και τεχνικών στη ΔΕΛΤΑ TV (Αλεξανδρούπολη) και ΩΜΕΓΑ TV, κατά παράβαση της προσωρινής άδειας λειτουργίας των εν λόγω ΜΜΕ.
Εκτενής αναφορά έγινε, επίσης, στο σύνολο των προβλημάτων που βιώνει ο χώρος του Τύπου και οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν, ενώ αποφασίστηκε να συνεχιστεί και να ενταθεί ο συντονισμός των συνδικαλιστικών φορέων στη διαχείριση των θεμάτων και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων με κοινή δράση.
Συμμετείχαν οι Μ. Βοϊτσίδης (ΕΣΗΕΜ-Θ), Γ. Τζάγιας (ΕΠΗΕΘ), Θ. Καλόγηρος (ΕΤΗΠΤ-Θ), Δ. Νασιούλης (ΕΤΙΤΒΕ), Κ. Χατζηγεωργίου (ΕΤΕΡΜ-Θ) και Γ. Γιαρμάς (ΣΓΤΚΜ).

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια

 

Facebook Twitter