Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ ΑΕ

15 Ιουλίου 2011
 

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ ΑΕ Λάμπη Ταγματάρχη είχαν χθες στην Αθήνα το προεδρείο της ΠΟΕΣΥ και εκπρόσωποι των Ενώσεων Συντακτών.

Ο κ. Ταγματάρχης τόνισε ότι οποιαδήποτε απόφαση αφορά αλλαγές στην σύνθεση και στον τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ ΑΕ είναι αδύνατον να ληφθεί όσο δεν έχει οριστεί πολιτικός προϊστάμενος, προκαλώντας έκδηλη ανησυχία μεταξύ όλων των παρόντων, καθώς γίνεται φανερό ότι η ουσιαστική συμμετοχή της διοίκησης της ΕΡΤ στις κρίσιμες αποφάσεις είναι τουλάχιστον περιορισμένη.
 
Ειδικά για την ΕΡΤ3 ο Διευθύνων Σύμβουλος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΕΣΗΕΜ-Θ ότι ουδέποτε υπήρξε σχέδιο ή πρόθεση να συρρικνωθεί ο σταθμός ή ν’ αλλάξει το διοικητικό του σχήμα.
 
Αναφερόμενος στο σενάριο περιορισμού περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών επισήμανε ότι ως σκέψη είχε διατυπωθεί από παλαιότερη διοίκηση, εδώ και μια πενταετία, εντάσσεται όμως στο πλαίσιο των πολιτικού χαρακτήρα αποφάσεων που δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν ελλείψει πολιτικού προϊσταμένου.
 
Οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΜ-Θ ανέπτυξαν στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ ΑΕ στοιχεία που μπορούν να θωρακίσουν τον ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ενόψει των πολιτικών αποφάσεων που θα ληφθούν στο επόμενο διάστημα.
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Facebook Twitter