Συνάντηση ΕΣΗΕΜ-Θ με Θ. Ρουσόπουλο

9 Σεπτεμβρίου 2005
 
Τα προβλήματα που απασχολούν τους δημοσιογράφους της Μακεδονίας και της Θράκης και, κατ’ επέκταση, το σύνολο του κλάδου στην Ελλάδα συζητήθηκαν σε συνάντηση του υπουργού Επικρατείας κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας–Θράκης.

Ο κ. Ρουσόπουλος επισκέφθηκε την Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο και τη γενική γραμματέα Επικοινωνίας κ. Μαργαρίτα Παπαδά-Χειμώνα.
Κατά τη συνάντηση, το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. τόνισε ιδιαιτέρως το γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας και εργοδοτικής αυθαιρεσίας, υπό το οποίο ασκούν οι δημοσιογράφοι το έργο τους, ζήτησε να λειτουργήσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο, και επισήμανε την κρισιμότητα που έχει ο έλεγχος της πλήρους εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας από τους εργοδότες.
Στο αίτημα του Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ να μην υπάρξει καμία περαιτέρω καθυστέρηση στη διαδικασία μετατροπής των συμβάσεων των εργαζομένων στην ΕΡΤ και τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ σε αορίστου χρόνου, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε ότι αυτό αποτελεί πλέον θέμα αποκλειστικής αρμοδιότητας του  ΑΣΕΠ.
Όσον αφορά το ζήτημα του περιφερειακού Τύπου, το οποίο επίσης συζητήθηκε, ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε ότι η καθυστέρηση της κατάθεσης του σχετικού Σχεδίου Νόμου στη Βουλή οφείλεται στο γεγονός ότι το έχει αποστείλει στην Κομισιόν, ώστε να διασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αποκλείσει το ενδεχόμενο να κριθούν κάποιες διατάξεις του αντικοινοτικές.
Ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε επίσης ότι η διάταξη για τη συνένωση του Αθηναϊκού και του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων προωθείται εντός του Σεπτεμβρίου, περιλαμβανόμενη στο Σχέδιο Νόμου για το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο
Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. επέδωσε στον υπουργό Επικρατείας υπόμνημα, στο οποίο καταγράφονται αιτήματα και προτάσεις για τα προβλήματα του δημοσιογραφικού κλάδου της χώρας.
 
Facebook Twitter