Συνάντηση ΕΣΗΕΜ-Θ με Α. Αλαβάνο

14 Σεπτεμβρίου 2005
 
Τα προβλήματα που απασχολούν τους δημοσιογράφους της Μακεδονίας και της Θράκης και, κατ’ επέκταση, το σύνολο του κλάδου στην Ελλάδα συζητήθηκαν σε συνάντηση του Προέδρου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέκου Αλαβάνου με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας–Θράκης.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της  ΕΣΗΕΜ-Θ, το ΔΣ της Ένωσης τόνισε το γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας, εργοδοτικής αυθαιρεσίας και επιθέσεων στα δικαιώματά τους, υπό το οποίο ασκούν οι δημοσιογράφοι το έργο τους και επισήμανε την κρισιμότητα που έχει ο έλεγχος της πλήρους εφαρμογής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας από τους εργοδότες.
Ο κ. Αλαβάνος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην παρέμβαση του Συνασπισμού προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, κατά την οποία επισημάνθηκε το φαινόμενο της υπερσυγκέντρωσης ραδιοτηλεοπτικών μέσων σε χέρια ολίγων, καθώς και η συσσώρευση οφειλών προς τους εργαζομένους.
Όσον αφορά το ζήτημα της μετατροπής των συμβάσεων των εργαζομένων στην ΕΡΤ και τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ σε αορίστου χρόνου, ο Πρόεδρος του Συνασπισμού είπε πως πρέπει να ασκηθεί συνολική πίεση προς το ΑΣΕΠ, ώστε να λυθεί οριστικά το θέμα χωρίς να χαθεί άλλος χρόνος.
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ επέδωσε στον κ. Αλαβάνο υπόμνημα, στο οποίο καταγράφονται αιτήματα και προτάσεις για τα προβλήματα του δημοσιογραφικού κλάδου της χώρας.
 
Facebook Twitter