Συνάντηση Δ.Σ. Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. με Θ. Ρουσόπουλο

8 Σεπτεμβρίου 2006

 

Τα προβλήματα που απασχολούν τους δημοσιογράφους της Μακεδονίας και της Θράκης και, κατ’ επέκταση, το σύνολο του κλάδου στην Ελλάδα συζητήθηκαν σε συνάντηση του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της  Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., το Δ.Σ. της Ένωσης τόνισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί το συντομότερο η διαδικασία μετατροπής των συμβάσεων των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ σε αορίστου χρόνου αλλά και να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η δημιουργία μιας νέας γενιάς συμβασιούχων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Επιπλέον έθεσε στον υπουργό Επικρατείας σειρά ζητημάτων, μεταξύ των οποίων η λειτουργία του Περιφερειακού Τύπου και η πορεία του σχετικού σχεδίου Νόμου, οι συνθήκες εργασίας των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ3, η αποδυνάμωση του ενημερωτικού χαρακτήρα στα προγράμματα των ιδιωτικών ραδοτηλεοπτικών σταθμών και τα συνεχή κρούσματα βίας εις βάρος αθλητικών συντακτών.
«Βούλησή μου είναι να φτάσουμε και στην ΕΡΤ σε καθεστώς προσλήψεων και εργασίας ίδιο με όλες τις επιχειρήσεις» τόνισε ο κ . Ρουσόπουλος και πρόσθεσε ότι το ζήτημα είναι νομικά περιπεπλεγμένο και γι’ αυτό καθυστερεί η οριστική λύση του, την οποία επεξεργάζεται με την νομική υπηρεσία του υπουργείου. Για το ζήτημα του Περιφερειακού Τύπου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το νομοσχέδιο συγκέρασε εντέλει σε μεγάλο ποσοστό τις απόψεις όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών, ενώ τόνισε πως το πιο δύσκολο και μεγαλεπήβολο εγχείρημα που παραμένει ανοιχτό –και συναρτάται με τα προβλήματα στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο– είναι η ρύθμιση των διαδικασιών αδειοδότησης και της συγκέντρωσης των ΜΜΕ. Με αφορμή μάλιστα τη συμμετοχή της Ένωσης στον σχετικό δημόσιο διάλογο, ο υπουργός ευχαρίστησε την Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., «διότι σε πολλές περιπτώσεις με παρρησία τοποθετήθηκε έτσι ώστε να δηλώνει την γνήσια ανεξαρτησία της».
 Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. επέδωσε στον κ. Ρουσόπουλο υπόμνημα, στο οποίο καταγράφονται αιτήματα και προτάσεις για τα προβλήματα του δημοσιογραφικού κλάδου της χώρας.
 
 
 

Facebook Twitter