Συναγερμός για υπεράσπιση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ

7 Μαρτίου 2012

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) τάσσεται στο πλευρό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και στηρίζει την απόφαση για τη μη ένταξη του Ταμείου στο “κούρεμα” των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων.

Μας αφήνει άφωνους ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μετά από τους εκβιαστικούς απειλητικούς “λεονταρισμούς” εναντίον όσων αρνούνται το κούρεμα, στη σύσκεψη με τα Προεδρεία των ασφαλιστικών Ταμείων, ομολόγησε με “χατζηαβατική” λογική ότι «οι κοινοτικοί εταίροι μας δεν μας αφήνουν να κάνουμε τίποτα για το κοινωνικό κράτος», όπως αποκάλυψε στη ΝΕΤ ο Πρόεδρος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, Κώστας Τσουπαρόπουλος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκφράζει για μια ακόμη φορά την αντίθεσή του στην κυβερνητική προσπάθεια χρησιμοποίησης των αποθεματικών του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και όλων των ασφαλιστικών ταμείων για την εξυπηρέτηση του PSI, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Μνημονίου. Είμαστε αντίθετοι διότι αφενός το “κούρεμα” προβλέπεται μόνο για ιδιώτες επενδυτές και όχι για ΝΠΔΔ όπως είναι τα ασφαλιστικά Ταμεία και αφετέρου δεν διασφαλίζεται η αναπλήρωση των απωλειών.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. έχει ήδη καταγγείλει την αντισυνταγματική απόσπαση της εξουσίας διαχείρισης των κεφαλαίων των ασφαλιστικών Ταμείων από τις διοικήσεις τους, καθιστώντας σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι τα κεφάλαια των Ταμείων υπάρχουν αποκλειστικά και μόνο για να εξυπηρετούν το σκοπό για τον οποίο συγκεντρώθηκαν (χορήγηση συντάξεων και παροχή υπηρεσιών υγείας). Ταυτόχρονα η Ομοσπονδία απέστειλε εξώδικο στην Τράπεζα της Ελλάδος καλώντας την να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των κεφαλαίων, επιφυλασσόμενη κάθε νομίμου δικαιώματός της για την αποτροπή οποιασδήποτε απομείωσής τους.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν αποδέχονται καμιά μείωση των αποθεματικών, που θα υπονομεύσει τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Η περιουσία των Ταμείων μας είναι προϊόν των εισφορών που καταβάλλονται επί δεκαετίες, δεν ανήκει σε κανέναν άλλο και προορίζεται μόνο για τους καταστατικούς σκοπούς των Ταμείων. Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. θα αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια εξυπηρέτησης δημοσιονομικών σκοπιμοτήτων με τα κεφάλαια των Ταμείων και μελετά ήδη την ανάληψη κάθε απαραίτητου μέτρου διασφάλισης της περιουσίας μας. Χρήματα καταθέσαμε και χρήματα θέλουμε πίσω στο ακέραιο.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. κηρύσσει συναγερμό και καλεί όλες τις Ενώσεις των εργαζομένων στην Ενημέρωση να εντείνουν την επαγρύπνηση και ετοιμότητα των μελών τους, για άμεση δυναμική εναντίωση σε τυχόν κυβερνητική απόπειρα υποχρεωτικής ένταξης του ασφαλιστικού Ταμείου στο “κούρεμα”. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους, να αντιταχθούμε στα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας, που επιδιώκουν την αποδυνάμωση, υπονόμευση και διάλυση των υπηρεσιών για κοινωνικά ασφαλιστικά δικαιώματα στην υγεία, την περίθαλψη και τη σύνταξη.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

 

 

Facebook Twitter