Σύμβαση για τον Περιφερειακό Τύπο

15 Ιανουαρίου 2010

 

Αύξηση των αμοιβών κατά 5% και 0,5% επιπλέον από 1/12/2009, καταβολή αναδρομικών σε δύο δόσεις ως τον Μάρτιο του 2010 και την ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων, μεταξύ των οποίων η υποχρεωτική κατάθεση των μισθών των δημοσιογράφων σε τραπεζικό λογαριασμό, προβλέπει η πρόταση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) για τη σύμβαση εργασίας του 2009 που αφορά στις περιφερειακές εφημερίδες.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ προσέφυγε στον ΟΜΕΔ, έπειτα από την απροθυμία που εκδήλωσαν η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων και ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων να διαπραγματευτούν επί της ουσίας σχετικά με τα αιτήματα που η Ένωση εγκαίρως είχε διατυπώσει.
Τόσο το ποσοστό της αύξησης, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας, όσο και ο ορισμός ως υποχρεωτικής της πληρωμής των συντακτών μέσω τραπέζης, ώστε να αποτυπώνεται πέρα από κάθε αμφιβολία η τήρηση των σχετικών με τις αποδοχές όρων της σύμβασης, θεωρήθηκαν ικανοποιητικά στοιχεία από την ΕΣΗΕΜ-Θ, που αποδέχθηκε τη συγκεκριμένη πρόταση.
Εφόσον η ΕΙΗΕΕ και ο ΣΗΠΕ αποδεχθούν την ίδια πρόταση, η σχετική σύμβαση εργασίας θα συναφθεί εντός του Ιανουαρίου. Σε διαφορετική περίπτωση η υπόθεση θα οδηγηθεί σε διαιτησία.
 
 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter