Συμπαράσταση στην ΕΣΗΕΠΗΝ

19 Ιανουαρίου 2010

 

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης αποδοκιμάζει απερίφραστα την επιχείρηση συκοφάντησης του προέδρου της ΕΣΗΕΠΗΝ Απόστολου Βουλδή από εκδότες του Πύργου Ηλείας.

Η τακτική τους να απαντούν με απειλές, υπονοούμενα και αυτοσχέδια «μαθήματα συνδικαλισμού» στην αποκάλυψη που προκάλεσαν οι ενέργειες της ΕΣΗΕΠΗΝ, ότι συστηματικά καταστρατηγούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, είναι ατελέσφορη, παρωχημένη και απαξιωτική για τους ίδιους. Ως επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Ενημέρωσης θα όφειλαν να υποστηρίζουν κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στη διαφάνεια και καταδεικνύει τα χαρακτηριστικά που είναι κρίσιμα ζητούμενα στο εν λόγω πεδίο: την αξιοπιστία, τη σοβαρότητα, την ισονομία και την εντιμότητα.
 Υπό αυτήν την έννοια, οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας θα έπρεπε να είναι ευπρόσδεκτοι, και το γεγονός ότι έφεραν στην επιφάνεια παρανομίες θα έπρεπε να προκαλεί απολογίες και όχι επιθέσεις.
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνάδελφο Απόστολο Βουλδή και στην ΕΣΗΕΠΗΝ, και εύλογα στηρίζει το δικαίωμά τους να προβαίνουν σε κάθε σύννομη ενέργεια που κρίνουν αναγκαία για να προστατεύσουν τα δικαιώματα των μελών της Ένωσης.
 
 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Facebook Twitter