Συμμετέχουμε μαζικά στις εργατικές συγκεντρώσεις

26 Νοεμβρίου 2014

 

Με 3ωρη στάση εργασίας από τις 11π.μ. έως τις 2μ.μ. συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, στην Πανελλαδική απεργία που κήρυξαν για αύριο 27 Νοεμβρίου η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, και στις μεγάλες μαζικές συγκεντρώσεις, σ’ όλη τη χώρα.

Ο κόσμος της Ενημέρωσης, στη συντριπτική του πλειονότητα απήργησε σήμερα Τετάρτη, σε όλα τα ΜΜΕ, με θλιβερή εξαίρεση κάποια διαδικτυακά Μέσα. Ογκώδης και μαχητική ήταν η συγκέντρωση έξω από την ΕΣΗΕΑ και η πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, με συνθήματα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, την ανεργία, την απλήρωτη εργασία, το ασφαλιστικό και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Στη συγκέντρωση απηύθυναν αγωνιστικό χαιρετισμό, τονίζοντας την ανάγκη υπεράσπισης της δημοσιογραφικής και ανθρώπινης αξιοπρέπειας των εργαζομένων στην Ενημέρωση και την ανάγκη κλιμάκωσης των αγώνων τους, οι Πρόεδροι της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Κουμπιάς, της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης και της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, Παναγιώτης Κατάρας. Χαιρετισμό απηύθυνε και εκπρόσωπος των αγωνιζόμενων εργαζόμενων της Coca Cola.

Κατά την πορεία οι διαδηλωτές συναντήθηκαν με τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες και τους Σύρους πρόσφυγες στο Σύνταγμα, στους οποίους εξ ονόματος των εργαζόμενων στην Ενημέρωση εξέφρασε πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης.

Η πρόσβαση στο υπουργείο Οικονομικών, για επίδοση ψηφίσματος, για πρώτη φορά, δεν επετράπη από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, παρά τις διαμαρτυρίες των συγκεντρωμένων.

Οι διαδηλωτές διακήρυξαν την ανυποχώρητη βούλησή τους για συνέχιση του αγώνα με όλες τις μορφές μέχρι την πλήρη δικαίωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Facebook Twitter