Σήμερα η στάση εργασίας στη Μακεδονία

21 Φεβρουαρίου 2005
 
Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2005, από τις 5 μ.μ. έως τις 7 μ.μ., οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη» και «Σπορ του Βορρά».

Τη στάση εργασίας κήρυξε με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, διαμαρτυρόμενο για:
– Την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων από την «Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική Α.Ε.» στους δημοσιογράφους που εργάζονται στις παραπάνω εφημερίδες.
– Την μη καταβολή των αναδρομικών για το έτος 2004, καθώς και τον μη υπολογισμό των επιδομάτων προϋπηρεσίας στις αποδοχές των συντακτών βάσει της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Τη συμπαράστασή της στην κινητοποίηση της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. εξέφρασε και η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, κηρύσσοντας στάση εργασίας την ίδια ημέρα και ώρα στα Γραφεία Αθηνών των ίδιων εφημερίδων.
Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι, μέλη και μη μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., που απασχολούνται στις παραπάνω εφημερίδες να μετάσχουν στη δίωρη στάση εργασίας και υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκειά της οφείλουν να παραμείνουν στον χώρο εργασίας τους, μη εργαζόμενοι.
Την περιφρούρηση της στάσης εργασίας αναλαμβάνουν οι εργασιακοί εκπρόσωποι της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. στις παραπάνω εφημερίδες.
 
Facebook Twitter