Συγκρούσεις και συμβάσεις στις “Ιστορίες του Καλοκαιριού”

18 Αυγούστου 2014

Εκπλήξεις και συγκρούσεις που αποκαλύπτουν προσωπικότητες πίσω από τους συμβατικούς ρόλους της καθημερινότητας συνδυάζουν οι ταινίες με τις οποίες συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα οι «Ιστορίες του Καλοκαιριού» από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας–Θράκης στον κινηματογράφο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ» (Φιλικής Εταιρείας 44, τηλ. 2310261727).

Σήμερα (Δευτέρα 18/8) και αύριο (Τρίτη 19/8) προβάλλεται η εμβληματική κομεντί του Γουίλιαμ Γουάιλερ «Διακοπές στη Ρώμη» (1953) με τον Γρέγκορι Πεκ και την Όντρεϊ Χέπμπορν να παίζουν ένα αρχετυπικό παιχνίδι κρυφής ταυτότητας με φόντο την Αιώνια Πόλη.

Την Τετάρτη 20/8 και την Πέμπτη 21/8 προβάλλεται η κλασική ταινία «Λυσσασμένη γάτα» (1954) με τον Πολ Νιούμαν και την Ελίζαμπεθ Τέιλορ σε ρόλους-σταθμό για τον κινηματογράφο. Το φιλμ του Ρίτσαρντ Μπρουκς μεταφέρει με αριστουργηματικό τρόπο στην οθόνη τη γραφή του Τενεσί Ουίλιαμς.

Την Παρασκευή 22/8 και το Σαββατοκύριακο (23-24/8) προβάλλεται η ταινία του Γιόζεφ Σένταρ «Γράψε λάθος» (2011), στην οποία περιγράφεται η σύγκρουση μεταξύ πατέρα και γιου με πεδίο αντιπαλότητας την ακαδημαϊκή σταδιοδρομία.

Κάθε βράδυ γίνονται στο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ» δύο προβολές, στις 9 μ.μ. και στις 11 μ.μ. Η είσοδος σε κάθε προβολή στοιχίζει 5€. Τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ δικαιούνται δωρεάν είσοδο δείχνοντας την ταυτότητα της Ένωσης.  

Οι «Ιστορίες του Καλοκαιριού» θα συνεχιστούν ως τις 7 Σεπτεμβρίου. Δείτε διαδικτυακά το πλήρες πρόγραμμα ή αναζητήστε το σε έντυπη μορφή σε καφέ και βιβλιοπωλεία του κέντρου, στο «Μακεδονικόν», αλλά και στους θερινούς κινηματογράφους «Ναταλί» και «Απόλλων». 

Facebook Twitter