Συγκίνηση και υπαρξιακή αναζήτηση στις Ιστορίες του Καλοκαιριού

4 Αυγούστου 2014

Τρυφερότητα, συγκίνηση και υπαρξιακή αναζήτηση διατρέχουν τις τρεις ταινίες με τις οποίες συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα οι «Ιστορίες του Καλοκαιριού» από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας–Θράκης στον κινηματογράφο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ» (Φιλικής Εταιρείας 44, τηλ. 2310261727).

Σήμερα (Δευτέρα 4/8) και αύριο (Τρίτη 5/8) προβάλλεται το ατμοσφαιρικό φιλμ του Καναδού Ζαν Μαρκ Βαλέ «Café de Flore» (2011)

Την Τετάρτη 6/8 και την Πέμπτη 7/8 προβάλλεται η ταινία «Σώμα με Σώμα» (2012), με την οποία ο Ζακ Οντιάρ έκανε εντυπωσιακή στροφή στο μελόδραμα  και απέσπασε εκπληκτικές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές του, Μάριον Κοτιγιάρ και Ματίας Σέναρτς

Την Παρασκευή 8/8 και το Σαββατοκύριακο (9-10/8) προβάλλεται το σπάνιας έντασης υπαρξιακό δράμα του βραβευμένου σκηνοθέτη Αλεξέι Ποπογκρέμπσκι «Πώς τελείωσε αυτό το καλοκαίρι» (2010), γυρισμένο στην Αρκτική. Οι δύο πρωταγωνιστές βραβεύτηκαν για τις ερμηνείες τους στο Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Κάθε βράδυ γίνονται στο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ» δύο προβολές, στις 9 μ.μ. και στις 11 μ.μ. Η είσοδος σε κάθε προβολή στοιχίζει 5€. Τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ δικαιούνται δωρεάν είσοδο δείχνοντας την ταυτότητα της Ένωσης.  

Οι «Ιστορίες του Καλοκαιριού» θα συνεχιστούν ως τις 7 Σεπτεμβρίου. Δείτε διαδικτυακά το πλήρες πρόγραμμα ή αναζητήστε το σε έντυπη μορφή σε καφέ και βιβλιοπωλεία του κέντρου, στο «Μακεδονικόν», αλλά και στους θερινούς κινηματογράφους «Ναταλί» και «Απόλλων». 

Facebook Twitter