Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

7 Οκτωβρίου 2005
 
Ηχηρό μήνυμα σε όσους πιστεύουν ότι με πράξεις βίας θα εκφοβίσουν τους δημοσιογράφους, ώστε να πάψουν να υπηρετούν την αλήθεια, έστειλε η μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας–Θράκης και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικών Συντακτών, στο σημείο όπου ο αθλητικός συντάκτης Περικλής Στέλλας δέχτηκε προ ημερών άνανδρη επίθεση.

«Είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε όρθιοι στις επάλξεις της ενημέρωσης. Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν θα πετύχουν το σκοπό τους», τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Π.Σ.Α.Τ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.
Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. Δημήτρης Γουσίδης επισήμανε ότι στην Ελλάδα παρατηρείται το θλιβερό φαινόμενο δημοσιογράφοι να δέχονται επιθέσεις απλώς και μόνο επειδή διαθέτουν το θάρρος της γνώμης τους. «Η σημερινή συγκέντρωση έχει στόχο να δείξει σε όσους οπλίζουν τα χέρια επίδοξων δολοφόνων ότι έχουν απέναντί τους όχι μόνο το νόμο αλλά και ένα κοινωνικό σύνολο εξοργισμένο από τις πράξεις τους».
«Τέτοιες επιθέσεις στρέφονται εντέλει εναντίον της ενημέρωσης, και η αντιμετώπισή τους αποτελεί υπόθεση της ίδιας της δημοκρατίας», είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών Δημήτρης Τσαλαπάτης, ο οποίος εκπροσώπησε στη συγκέντρωση και την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών.
Μήνυμα συμπαράστασης απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Άινταν Γουάιτ, στο οποίο, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Οποιαδήποτε επίθεση εναντίον δημοσιογράφου αποτελεί  απειλή στην ελευθεροτυπία και στο δικαίωμα στην ενημέρωση. Είναι τρομερό ότι αυτό το συγκλονιστικό συμβάν έγινε σε μια χώρα που θεωρείται ο φάρος της δημοκρατίας».
Στη συγκέντρωση παρέστησαν και μίλησαν επίσης ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Γιάννης Ιωαννίδης, Θόδωρος Καράογλου, Γιάννης Μαγκριώτης, Άγγελος Τζέκης.
 Μηνύματα συμπαράστασης απέστειλαν επίσης ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Νίκος Τσιαρτσιώνης, ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης, ο παραιτηθείς υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας, οι βουλευτές Χρύσα Αράπογλου, Σταύρος Καλαφάτης, Χάρης Τσιόκας, ο Ευρωβουλευτής Νίκος Βακάλης, όλες οι δημοσιογραφικές Ενώσεις και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ.
Παρόντες ήταν ακόμη ο αντιδήμαρχος Σταμάτης Καραμανλής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Κώστας Καζαντζίδης, Απόστολος Τσουρέκας, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, ο δήμαρχος Αγίου Παύλου Μιχάλης Μοσχονάς, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Λυσαρίδης και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης υποστράτηγος Γεώργιος Ανδραβίζος.
 
Facebook Twitter