Σεμινάρια ξένων γλωσσών

20 Αυγούστου 2010
 
Λήγει στις 10 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος σχετικά με τα προγράμματα εκμάθησης ξένων γλωσσών που προετοιμάζει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ (Σεπτέμβριος 2010 – Μάιος 2011) για τα μέλη της Ένωσης.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται η δυνατότητα να συγκροτηθούν τμήματα για τις ακόλουθες γλώσσες:
 
  1. ΙΤΑΛΙΚΑ
Επίπεδο αρχαρίων. Τα μαθήματα (δύο δίωρα κάθε εβδομάδα) θα πραγματοποιούνται στην ΕΣΗΕΜ-Θ με διδάσκουσα τη συνάδελφο Σμαρώ Χρηστίδου, πτυχιούχο του Τμήματος Ιταλικής Γλώσσας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.
Ανάλογο πρόγραμμα θα καταρτιστεί για τους συναδέλφους της Δυτικής Μακεδονίας. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στην Κοζάνη.
 
  1. ΓΑΛΛΙΚΑ
Α) Επίπεδο αρχαρίων. Τα μαθήματα (δύο τρίωρα κάθε εβδομάδα) θα πραγματοποιούνται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.
Β) Συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά τα μαθήματα (δύο τρίωρα κάθε εβδομάδα) για τους συνάδελφους που συμμετείχαν στο ίδιο πρόγραμμα την περίοδο 2009-2010.
 
  1. ΙΣΠΑΝΙΚΑ
Επίπεδο αρχαρίων. Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες είναι εφικτό να γίνει κύκλος διαδικτυακών μαθημάτων με επιβλέποντα καθηγητή. Για την περίοδο Σεπτέμβριος 2010 – Φεβρουάριος 2011 (αρχικώς) προβλέπονται συνολικά 16 ώρες onlineπαρακολούθησης και 60 ώρες onlineμελέτης.
 
Για την οριστική κατάρτιση των προγραμμάτων το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ-Θ πρέπει να γνωρίζει τον αριθμό των ενδιαφερομένων.
ΟΙ συνάδελφοι που θέλουν να παρακολουθήσουν κάποιο από τα παραπάνω σεμινάρια παρακαλούνται να το δηλώσουν (σημειώνοντας αν προτιμούν πρωινό ή βραδινό πρόγραμμα) με email στο seminars@morfotiko.gr ή με φαξ στο 2310243189, έχοντας υπόψη τα εξής:
  • Τμήματα θα συγκροτηθούν μόνο αν υπάρχει ικανός αριθμός ενδιαφερομένων.
  • Τα μαθήματα θα συνεχίζονται μόνο εφόσον ο αριθμός των συμμετεχόντων παραμένει στην πορεία κατά το δυνατόν σταθερός.
  • Η εμπειρία από ανάλογες προσπάθειες τα δύο προηγούμενα χρόνια δείχνει ότι τα πρωινά τμήματα είναι πιο λειτουργικά.
  • Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
Facebook Twitter