Σεμινάρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δημοσιογραφίας – Ερωτηματολόγιο προς συμπλήρωση

12 Ιανουαρίου 2004
 
Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης ενημερώνει τα μέλη της ότι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσιογραφίας (Ε.Κ.Δ.) διοργανώνει κύκλο σεμιναρίων για δημοσιογράφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι επιθυμούν να εξοικειωθούν με θέματα που αφορούν το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 16 σεμινάρια, τα οποία θα διεξαχθούν από το Μάρτιο έως τον Ιούλιο του 2004. Oι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συγκεντρώσουν χρήσιμες πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, να ενημερωθούν για τις τελευταίες σχετικές εξελίξεις και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους ως προς τον τρόπο κάλυψης του θέματος. Τα σεμινάρια θα καλύψουν επίσης ζητήματα όπως η νέα εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας της Ε.Ε., η διαφάνεια, η οικονομία και η μετανάστευση.
Οι ακριβείς ημερομηνίες και οι πόλεις στις οποίες θα διεξαχθούν τα σεμινάρια, καθώς και ο αριθμός των συμμετεχόντων που αναλογεί στην περιοχή ευθύνης της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. θα ανακοινωθούν σύντομα από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσιογραφίας. Η Ένωση βρίσκεται σε επαφή με το ΕΚΔ ώστε ο αριθμός να είναι ο μέγιστος δυνατός.
Οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια πρέπει ως τις 31 Ιανουαρίου
2004 να έχουν συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο του Ε.Κ.Δ., βάσει του οποίου θα καταρτιστεί το ακριβές και πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης. Το ερωτηματολόγιο (στα αγγλικά) θα περιληφθεί στο φύλλο Ιανουαρίου της μηνιαίας ενημερωτικής έκδοσης της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. “Η Φωνή των Συντακτών”. Είναι επίσης διαθέσιμο από την ιστοσελίδα της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. (www.esiemth.gr, καταχωρημένο μαζί με την παρούσα ανακοίνωση), καθώς και από τη Γραμματεία της Ένωσης, όπου και θα το επιστρέφουν οι ενδιαφερόμενοι συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο.
 Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
 
EUROPEAN UNION
CONSTITUTION SEMINAR
 
 
QUESTIONNAIRE
 
1. Which issues are you most interested in (give a first and second choice):
  • A democratic and transparent Union and fundamental rights (charter of fundamental rights, rules on openness etc);
  • Foreign and Security Policy;
  • Justice and Freedoms (includes immigration, Schengen, freedom of movement etc);
  • Economy and Finance (Euro, tax harmonisation etc);
  • Constitution for young readers, viewers, listeners.
2. Would you want seminars in another language? Please indicate whether the language is your mother tongue or a second language.
  • Francais
  • Espagnol
  • Deutsch
  • Italiano
  •  
Facebook Twitter