Σεμινάρια για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

29 Σεπτεμβρίου 2003

 

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσιογραφίας (ΕΚΔ), με την συμμετοχή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) και την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργανώνει οκτώ σεμινάρια για Ευρωπαίους δημοσιογράφους που επιθυμούν να εξοικειωθούν με θέματα σχετικά με τα καινούργια μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και να ενημερωθούν για τις επιπτώσεις που θα επιφέρει η Διεύρυνση στην ΕΕ.

Οι δημοσιογράφοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε οκτώ σεμινάρια. Οι χώρες όπου αυτά θα πραγματοποιηθούν καθώς και τα θέματα παρατίθενται στη συνέχεια. Ένα από τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά στις Βρυξέλλες. Τα υπόλοιπα, σε υπό ένταξη χώρες. Για τα επτά αυτά σεμινάρια, οι δημοσιογράφοι θα ταξιδέψουν πρώτα στις Βρυξέλλες όπου θα μείνουν επί δύο μέρες για επισκέψεις και συνεντεύξεις και εν συνεχεία θα μεταβούν στην αντίστοιχη χώρα διεξαγωγής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλύπτει τα αεροπορικά εισιτήρια προς τις Βρυξέλλες και προς τα νέα κράτη-μέλη. Η συμμετοχή κοστίζει 150 Ευρώ και το κόστος θα αναλάβει η ΕΣΗΕΜ-Θ. Τα έξοδα διαμονής αναλαμβάνονται από το ΕΚΔ, το οποίο επίσης θα πληρώσει για δύο μεσημεριανά γεύματα και δύο δείπνα κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Οι μετέχοντες θα αναλάβουν τα έξοδα για τα άλλα γεύματά τους.

Παρόλο που η ΕΣΗΕΜ-Θ έχει ήδη εξασφαλίσει τέσσερις θέσεις στα σεμινάρια, είναι απαραίτητο όσοι ενδιαφέρονται να μετάσχουν, να ειδοποιήσουν την ΕΣΗΕΜ-Θ (αρμόδια η συνάδελφος Άννα Φαμέλλου famellos@esiemth.gr) το αργότερο έως τις 10 Οκτωβρίου 2003, συνυποβάλλοντας βιογραφικό σημείωμα, όπως απαιτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και δηλώνοντας το θέμα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα, συνεπώς η πολύ καλή γνώση της είναι απαραίτητη..

Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στον αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ Μάκη Βοϊτσίδη, στις διευθύνσεις mvoitsidis@the.forthnet.gr ή mvoitsidis@ekdotiki.gr ή στο τηλέφωνο 6977 700-493.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Ημερομηνία
Θέμα
Χώρα

3-7 Νοεμ. Επιχειρήσεις και Απασχόληση Τσεχική Δημοκρατία
12-13 Νοεμ. Οι Οικονομικές Επιπτώσεις της Διεύρυνσης Βρυξέλλες
17-22 Νοεμ. Περιφερειακή Πολιτική Λιθουανία
12-17 Ιαν. Περιφερειακή Πολιτική Πολωνία
19-24 Ιαν. Επιχειρήσεις και Απασχόληση Σλοβενία
26-31 Ιαν. Επιχειρήσεις και Απασχόληση Μάλτα
2-7 Φεβ. Περιφερειακή Πολιτική Σλοβακία
16-21 Φεβ. Επιχειρήσεις και Απασχόληση Ουγγαρία

 

Facebook Twitter