Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι σε Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Σπορ του Βορρά

10 Οκτωβρίου 2011

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται από σήμερα οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες Μακεδονία, Θεσσαλονίκη και Σπορ του Βορρά αξιοποιώντας το έσχατο μέσο που ο νόμος τούς διαθέτει για να απαντήσουν στην αναξιοπιστία της εργοδοσίας.

Τρεις μήνες εργασίας χωρίς αμοιβή, αδάπανες προτάσεις ανάπτυξης οι οποίες αγνοήθηκαν επιδεικτικά, εξάντληση κάθε ορίου ανοχής στην αδυναμία της διοίκησης να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις της, είναι τα βασικά στοιχεία που οδηγούν τους εργαζομένους στην ενέργεια αυτή.

Η διοίκηση της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ φέρει την αποκλειστική ευθύνη για το γεγονός ότι το ιστορικό φύλλο, που σε λίγους μήνες συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, δεν θα βρίσκεται τις επόμενες ημέρες στα περίπτερα.
 
Η ΕΣΗΕΜ-Θ τονίζει ότι η ευθύνη αυτή υπερβαίνει κατά πολύ το πεδίο της συμπεριφοράς μιας επιχείρησης απέναντι στους εργαζόμενούς της: είναι ευθύνη μιας επιχείρησης Τύπου απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και στο ίδιο το αγαθό της Ενημέρωσης. Στο πλαίσιο αυτό το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί για μιαν ακόμη φορά την εργοδοσία να αντιληφθεί το μέγεθος των συνεπειών που έχει η ασυνέπειά της και να αποκαταστήσει αμέσως όλες τις προϋποθέσεις ομαλής έκδοσης των εφημερίδων.
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο
 
 
Facebook Twitter