Σε εγρήγορση η ΕΣΗΕΜ-Θ για αλλαγές στην ΕΡΤ-3

9 Ιανουαρίου 2012
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ., με αφορμή έγγραφο της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ 3 (8/12/2004) βάσει του οποίου ανατίθεται στη Γενική Διεύθυνση του σταθμού να προβεί σε αλλαγές στη στελέχωση των τριών ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΕΡΤ 3, τοποθετώντας νέα δημοσιογραφική ομάδα σε βασικές θέσεις, τονίζει ότι δεν είναι διατεθειμένο σε καμία περίπτωση να ανεχτεί ως συνέπεια αυτών των αλλαγών τη βλαπτική μεταβολή των όρων απασχόλησης έστω και ενός δημοσιογράφου.

Η Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ θεωρεί ότι η διαβεβαίωση του υπουργού Επικρατείας κ. Θόδωρου Ρουσόπουλου προς το Διοικητικό της Συμβούλιο, ότι δεν θα απολυθεί ούτε ένας δημοσιογράφος από την ΕΡΤ 3, εξακολουθεί να ισχύει. Το ίδιο διαβεβαίωσαν, άλλωστε, στο Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. τόσο η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΡΤ 3 όσο και ο Γενικός Διευθυντής της, συνάδελφος Νίκος Κούρτης.
Κάθε αντίθετη εξέλιξη, όπως και κάθε απόπειρα να δημιουργηθεί μια «νέα γενιά» συμβασιούχων και να καθιερωθούν μισθολογικές ανισότητες, οι οποίες υπονομεύουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, θα προκαλέσουν την άμεση και έντονη αντίδραση της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.
 
Facebook Twitter