Σε αδιέξοδο οδηγεί η εργοδοσία τον Αγγελιοφόρο

10 Δεκεμβρίου 2014

 

Σε αδιέξοδο οδηγούν την εφημερίδα Αγγελιοφόρος εργοδοσία και διοίκηση: Την ώρα που συσσωρεύονται εις βάρος της ΕΒΕ ΑΕ δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν δεκάδες εργαζομένους,  οι εκδότες Αλέξανδρος Μπακατσέλος, Σταύρος Ψυχάρης και Γιώργος Μπόμπολας περιφρονούν τον νόμο και διά του νομικού συμβούλου και εσχάτως γενικού διευθυντή της επιχείρησης απειλούν ότι θα κλείσουν την εφημερίδα δίχως να καταβάλουν αποζημιώσεις.

Η εργοδοσία κρατά παρανόμως απλήρωτους τους εργαζόμενους επί τέσσερις και πλέον μήνες, τους εξωθεί σε δικαστική διεκδίκηση και στη συνέχεια αρνείται να εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις.

Ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Μπακατσέλος, που φέρει και αξιοποιεί από το 1996 τον τίτλο του εκδότη, επανειλημμένα διαβεβαίωνε δημοσίως ότι είναι ζήτημα τιμής και αρχής γι’ αυτόν να μη χάσει κανείς εργαζόμενος ούτε ένα ευρώ από όσα νομίμως δικαιούται, αλλά τώρα εκδικείται τους ανθρώπους που επί χρόνια πασχίζουν να κρατήσουν ζωντανό και με υψηλές προδιαγραφές αξιοπιστίας ένα Μέσο ενημέρωσης στη Θεσσαλονίκη. Τουλάχιστον όσους από αυτούς απέμειναν…

Οι εργαζόμενοι του Αγγελιοφόρου αποδέχτηκαν την τελευταία τριετία να μειωθούν οι αποδοχές τους, στήριξαν την απασχόληση συναδέλφων τους με δικές τους απώλειες, έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να μείνει η εφημερίδα ζωντανή και αντάξια της παράδοσής της.  Το ίδιο χρονικό διάστημα διαδοχικοί εκπρόσωποι της εργοδοσίας υπόσχονταν σχέδια ανάπτυξης και καλούσαν τους εργαζόμενους να τα υποστηρίξουν. Η υποστήριξη δόθηκε, τα σχέδια ποτέ δεν παρουσιάστηκαν, η ανάπτυξη ουδέποτε ήρθε.  

Αντιθέτως, το δυναμικό του Αγγελιοφόρου όχι μόνο εργάζεται χωρίς να πληρώνεται, αλλά συνεχώς απειλείται ότι η εφημερίδα θα κλείσει χωρίς να καταβληθούν αποζημιώσεις, όπως ο νόμος ορίζει.

Οι εργαζόμενοι και οι Ενώσεις τους είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν αυτόν τον κατήφορο.

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 

 

Facebook Twitter