Σχήμα αμοιβαίας ανάγκης η νέα συνεργασία ΑΠΘ και Μορφωτικού Ιδρύματος ΕΣΗΕΜ-Θ

21 Μαρτίου 2013

Νέος κύκλος συνεργασίας μεταξύ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εγκαινιάστηκε χτες, Τετάρτη 20 Μαρτίου, με την έναρξη των σεμιναρίων για δημοσιογράφους σχετικά με θέματα οικονομίας και ρατσισμού-διακρίσεων. 

“Ανανεώνουμε έναν δεσμό που αναπτύχθηκε το 2006 από δύο σημαντικούς ανθρώπους, που δεν είναι πια μαζί μας, τον Δημήτρη Γουσίδη και τον Γιάννη Αντωνόπουλο, κι έκτοτε δοκιμάστηκε σε πολλά πεδία με σημαντικά αποτελέσματα” είπε σε χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ Μ. Βοϊτσίδης. “Έχουμε συνείδηση των μεγεθών, γνωρίζουμε ότι στο ΑΠΘ πέφτει κυρίως το βάρος της προσφοράς σ’ αυτή τη συνεργασία”, τόνισε ο ίδιος. 

Ο πρύτανης  του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, τόνισε ότι πέρα από τη διαφορά μεγεθών, ανάλογες πρωτοβουλίες υπηρετούν την αμοιβαία ανάγκη των δύο φορέων για εξωστρέφεια. “Έχουμε πολλά να μάθουμε κι εμείς από σας”, είπε ο πρύτανης και υπενθύμισε ότι “η γνώση παλιώνει πια ανά δεκαετία”. 

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας για τη συγκεκριμένη συνεργασία, πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο της ενότητας “Διακρίσεις-Ρατσισμός” με θέμα: “Στερεότυπα, ρατσιστική συμπεριφορά και δικαιϊκός έλεγχος”. 

Το πρώτο σεμινάριο της ενότητας «Οικονομία – Γεωπολιτική» θα γίνει την Τρίτη 26 Μαρτίου και έχει θέμα: «Διεθνείς οικονομικές σχέσεις μιας χώρας και στρατηγική θέση». 

Facebook Twitter